Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tichá vzpomínka 2023

 

lucky--1-.jpg

LUCKY - LAKOUŠEK

 

Narozen ca 2013

V depozitu leden 2014

Kříženec labradora a pitbula, černý.

 

Lucky odešel za duhový most v říjnu 2023. V posledních měsísích ho trápily problémy s dýcháním, jeho stav se zhoršoval, a tak jsme ho nechali v klidu a důstojně odejít.

 

 

5-ti měsíčního Lakouška někdo vyhodil v mrazu (zima, leden 2014) do opuštěné zahrady v blízkosti depozita. Paní, která bydlí nedaleko si ho náhodou všimla, šla se k zahradě podívat a pak už běžela za paní Babkovou do depozita. Není jisté, jak dlouho v zahradě štěně bylo, ale přivolaná paní veterinářka sdělila, že byl tak podchlazený, že by se rána nedožil. Velmi vyhublý, nastydlý a s odřenými tlapkami a čumákečkem, jak se snažil podhrabat zmrzlou půdou pod plotem.

Lakoušek se léčil hodně dlouho, delší čas bylo nutné hafíka kontroloat v horečkách i v noci atd….Měl to klučík „o psí fousek“, pak se začli konečně zvedat i kila a na jaře už mohl Lakýk ven a to se mu tuze líbilo.

Kamarádí se s celou psí partou, miluje hraní všeho druhu, drbání všeho druhu a na lidi nezanevřel. Srdcem je však jednoznačně spojen s depozitní tetou Romanou, kterou by bránil do posledního dechu….není divu.

Víte, když nesete téměř zmrzlého psa, který sotva dýchá, chvátáte domů a pak k němu v noci promlouváte a dáváte mu do tlamičky léky, tak je to právě ten moment, kdy se modlíte, aby to přežil, kdy nechápete, že někdo s prominutím dokáže udělat psovi takovou „prasárnu“ a je to taky ten moment, kdy je Vaše osoba obdařená láskou ke zvířatům. A kdo tento pocit ve svém životě najde, lásku, soucit a pochopení k jakémukoli živému tvorovi -  je šťastný a bohatý už vždycky. …cryingangelheartheartheart

 

sas.jpg

 

SAŠENKA

 


Ev. číslo: 12/19
Narozena: září 2018

V depozitu od: 13. června 2019

 

 

29. března  jsme museli nechat uspat Sašu. Byla špatná už dlouhou dobu z důvodu selhávání ledvin, ale pořád ještě měla chuť k jídlu. V posledních dnech se ale její stav zhoršil, v pondělí byla na kapačce, přestala jíst. Vážila pouhých 1,5 kg. 

Jelikož se stav od pondělí nijak nezlepšil, rozhodli jsme se, že ji dále nebudeme trápit a v klidu ji necháme odejít...

 

 

Kočičku jsme přijali po předchozím telefonátu z areálu sběrného dvora v Týně nad Vltavou, kde ležela na betovém dvoře a nejevila známky života. Na první pohled byla velmi dehydratovaná a měla silnou rýmu. Na veterině dostala injekčně ATB, vitamíny, lék s kortikoidy na podporu dýchání a byla připojena na kapačku. Po 8 hodinách na kapačkách se o hodně zlepšila, začala se i hýbat, při vyndání kanily dokonce i syčela. Zároveň jí bylo odstraněno několik přisátých klíšťat a byla také ošetřena na parazity.
Sašenka je zatím velmi plachá, s ostatními kočkami vychází však dobře, je nekonfliktní.
Potřebuje dostatek času na zesílení a také na získání důvěry k člověku. Kastrovaná.

 

 

 
 

 

Portrét


Kontakt

Kočka v srdci zs

DORUČOVACÍ (box) ADRESA

Kočka v srdci z.s.
Zahradní 361
373 61 Hrdějovice

kockavsrdci@seznam.cz