Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tichá vzpomínka 2016

 

edinek-vzpominka.jpg

EDÍČEK 

Dne 7. 12. 2016 odešel nečekaně, ale navždy kocourek Edíček. Byl ušetřen další bolesti „uspávací“ injekcí. Náš milovaný staříček žil v depozitu od 19.října 2014. Přijat byl z otřesných podmínek množírny. Nikdy nenašel adoptivní domov, ale v depozitu byl všemi milován. Byl to krásný, naprosto pohodový, hodný kocourek. Posledních 14 dní svého života přestal přijímat potravu, pohubl. Na veterině nebyla zjištěna žádná závažná nemoc, mírný zánět v tlamičce jsme se pokoušeli vyléčit ATB, ale Edíček už nebojoval. Vyhasínal mu plamínek v očích, byl apatický, vyhledával ticho a klid a potravu nadále odmítal. Edíčkovi dotlouklo srdíčko stářím. Kocourku náš zlatý, nejhodnější, teď už budeš mít svůj opravdový domov. (Určitě to bude nejhezčí domeček v nebi s velkou, nádhernou zahradou!) Nikdo tam před Tebou nezavře dveře a nikdo tam o Tobě už nikdy neřekne, že jsi obyčejný a starý. Tady dole si pro nás byl a vždycky budeš nejúžasnější kočičí klučíček.

Ahoj Edíčku.broken heart

PS: Poděkování paní Radce Kočerové, která Edíčka za jeho života virtuálně adoptovala. 

mimina-11-16-vzpominka.jpg

KOČIČÍ MIMINKA

13.11.2016

S velkou lítostí oznamujeme, že všech 7 koťátek během minulého týdne zemřelo.

  Veterináři byli bezradní a bezmocní, léky nezabíraly. Depozitní teta Romana si tento týden prožila peklo a spala denně průměrně 3 hodiny – přes veškeré úsilí všech se nikoho nepodařilo zachránit.

  Podle veterinářů  byl u kotíků  podobný průběh nemoci  jako u většího počtu případů ve stejné době (info z vet. ordinace, nejedná se o případy z našeho depozita ), které v poslední době ošetřovali a průjem se vyskytoval  nejen u koček, ale i u psů. Nejspíše jde o nějakou zmutovanou virózu. 

  Koťátka byla nalezena ve věku 3 – 4 týdnů a musela se všechna krmit  uměle (dělá se to stříkačkou, speciálně připraveným náhradním mlékem pro takto malá koťata, pak se jim musí masírovat bříška aby se vyprázdnila atd….a to několikrát denně i v noci!).

   V těchto případech je vždy veliké riziko, protože žádné, ani to sebelepší krmení nikdy nenahradí mateřské mléko, podporující hlavně vývin imunitního systému koťat. Navíc byla koťata z různých lokalit, ale z důvodu snížení stresu z osamělosti  byla umístěna pohromadě.

   Přes všechny naše  obavy začala  koťátka velmi dobře prosperovat ale v momentě, kdy jsme si všichni mysleli, že je vyhráno, dostalo jedno z koťat ošklivý průjem. Přestože bylo ihned odděleno od ostatních, během týdne se průjem postupně objevil u všech. Úmrtnost byla během 24 hodin.

Pozn: všechna koťata byla po celou dobu mimo depozitum v oddělené karanténě!

broken heartbroken heartbroken heartbroken heartbroken heartbroken heartbroken heart

 

 

sisinka-vzpominka-10-16.jpg

SISINKA

13.10.2016 zemřela maličká Sisinka. Podlehla následkům úrazu. Kdyby se léčila ihned po úraze, určitě měla větší šanci sad…kdyby…kdyby ji někdo na tu veterinu dovezl hned! Kde byl majitel tohoto koťátka? A jestli žádný majitel není, kdo byl majitelem kočičky, která měla tohle koťátko?

Jedinou útěchou je, že Sisinka zemřela doma v teple  a ne někde pod keřem nebo ve špinavém příkopě.....holčičko moje maličká, teď už Tě nic nebolí a nejsi sama tam kde teď jsi, je tam spousta kamarádů.

broken heart

 

kremilek-vzpominka.jpg

KŘEMÍLEK

29.8.2016 odešel nečekaně za duhový most Křemílek.

Milý klučíčku kočičí, víš, lidi to tak někdy mají, asi to nepochopíš, ale vím, že uvěříš. Ty jsi i po tom, co Tě někdo vyhodil v lese pořád lidem věřil, ty mazlíčku nejhodnější. Kocourku náš,  je nám to všem hrozně moc líto a nějak nejsou slova víš……to, co dnes nenapíšeme, posíláme skrze svoje srdce, Tobě Křemílečku  na rozloučenou. Ahoj, tety.

Můžeme mít desítky bio testů, ATB, karantény a nevím co, stejně nám kotíci podléhají obyčejným virosám, protože nemají žádný imunitní systém. Už jsme z toho fakt zoufalí všichni – tety, veterináři, přátelé….Prosím Vás lidi, kastrujte své kočičky, NEBERTE KOŤATA OD MATEK DŘÍVE NEŽ PO 2 MĚSÍCÍCH (musí být dodrženo laktační období, bez mateřského mléka kotíci nemají šanci!!!), krmte alespoň občas trochu kvalitnější stravou, starejte se o svá zvířata = čtěte, informujte se a nebuďte lhostejní, prosím. A Vy, co své zvíře dokážete vyhodit do lesa – nepořizujte si prosím Vás žádné živé zvíře sad.

klarinka-zemrela-22-8-16.jpg

KLÁRKA 

22.8. 2016 prohrála svůj boj o život malinká Klárka…Bylo to zrovna v den, kdy měla jet ke specialistce na Dornovu metodu, abychom se pokusili obnovit funkčnost nožičky…..už se toho malinká nedočká sad….Klárka byla slaboučká a velmi začervená, z počátku to vypadalo, že léčba ATB zabírá, ale podlehla. Je hrozné, kolik koťátek i dospělých letos umírá, situace je stále horší a horší – prosím kastrujte svá zvířata, starejte se o svá zvířata, nevyhazujte je – zvířata jsou v takových stavech, že už si nikdo neví rady, včetně veterinářů…..

Klárinko s Bohem, byla jsi statečná, teď už je Ti dobře a nic Tě nebolí, doufám, že jsi v kočičím nebi a máš tam kamarády a velkou louku, po které běháš po všech čtyřech tlapičkáchheart….ahoj.

kotatka-pomnenky-8-16-vzpominka-w.jpg

KOŤÁTKA POMNĚNKY

28.7.2016 se narodila…. Porod proběhl s menší komplikací, 2 koťátka se narodila již mrtvá. Druhý den zbývajících 5 Pomněnka „odložila“. Při kontrole vet. nebyla zjištěna žádná nemoc, zánět apod…..Mláďata se zdála se být zdravá, vypadalo to, že se snažila pít, ale něco bylo špatně a kočička to vycítila.sad Zkusili jsme ještě náhradní kojící kočičku + dokrmovat a zahřívat „nahřívacím kolečkem“, ale příroda rozhodla. Odešli krátce po narození…. sad

 

fidousek-vzpominka.jpg

FIDOUŠEK

25.7.2016 zemřel maličký Fidoušek. Odpoledne Fidoušek ulehl a už nevstával, při příjezdu na veterinu zemřel. Dle veterináře, ač bojoval a měl chuť k životu, byl zánět v jednom očičku tak rozsáhlý, že i přes léčbu ATB to malý, kotěcí organismus již nezvládl. Fidoušku, byl jsi tak maličký a přesto jsi bojoval jako velký, statečný lev….Fidoušku, teď už Tě nic nebolí a můžeš oběma očkama koukat na celé, krásné nebe, na kamarády, hračky a všechny barvy duhového mostu….heart

bufinka-f--1-.jpg

BUFINKA 

Červenec 2016 odešla za duhový most kočička Bufinka. Tato kočička žila v depozitu velmi dlouho, téměř od dob zakládání depozita. Protože v minulosti nenašla dlouho nový domov a také s ohledem na její věk, přestala teta Bufinku k adopci již nabízet a ponechala kočičku v depozitu na trvalo.

Bufinka byla přítulná, jemná kočičí babička. Zemřela věkem, tiše, v pelíšku, tak jak ji večer teta do pelíšku uložila a malinko přikryla dekou, aby babičce nebylo chladno…..Ráno již byla Bufinka jinde, doufáme, že jsou spolu s kamarádem Bártíkem, který odešel za duhový most nedávno….jsou tam teď spolu, sdílejí nebe stejně, jako sdíleli prostor na Zemi…..s láskou díky za dlouholeté přátelství. heartheart

emicka-rozlouceni-.jpg

EMIČKA

3.7. odešla za duhový most Emička. Při příjmu Emy nám paní veterinářka oznámila, že má mírně zvětšenou jednu ledvinu, testy však byli všechny v normě a Ema se krásně zlepšila, přibrala, byla zcela bez potíží, ale v sobotu 2.7. se náhle Ema změnila, bylo jí špatně a nemohla dýchat. Byla přivolána pohotovostní vet., protože převoz zvířete nebyl v tomto stavu možný. Diagnosa byla pro všechny šok, Emička měla vodu na plicích a příčinou pravděpodobně tumor (na plicích). Nasazen okamžitě furon a kortekoidy, ale Emička se nezlepšila ani do druhého dne, znova byla přivolána pohotovost a paní veterinářka doporučila kočičku uspat, protože jí již selhával oběh a velmi trpěla, šance na vyléčení nebo alespoň na zlepšení stavu byli nulové.

Do poslední chvíle byla s Emou depozitní teta. Emo, snad alespoň tu chvilku v depozitu  u  tety doma, jsi stačila poznat od člověka pohlazení a dobré papání, je nám to moc líto Emičko. Neboj se, už se nikdy nestane, že Tě někdo v krabici vyhodí a nebo Ti nedá napapat, tak kam jdeš Tě kočičí holčiko budou milovat stále a bezpodmínečně…….ahoj Emi. broken heart

florianek-vzpominka-6-16.jpg

FLORIÁNEK

26.6.2016 dotlouklo srdíčko malému Floriánkovi. Bojoval dlouho a dlouho se trápil, ale tak malé stvořeníčko se proti takové zlé nemoci bránit neumí……Již při příjmu Johanky a jejích koťátek nám obě paní veterinářky řekly, že je situace velice špatná, kotíci byli velmi malí a slabí a hlavně začervení,  jenomže v takovém rozsahu, že je to pro jejich těla již toxické…

            Abych řekla pravdu, je mi to moc líto, ale také se mnou cloumá neskutečný vztek! Takhle umírají ročně koťata ve velkém počtu a proč? Pro ignoraci a tupost lidí – to snad není možné, že stále nejsou dnes lidi schopní dát svá zvířata kastrovat a že nejsou schopní dát svým zvířatům jednou za půl roku s prominutím jednu pitomou odčervovací tabletku do krmení? …Umírají dospělá zvířata i koťata – ale jakým způsobem? Měsíc se trápí a je jim špatně, ze života nemají nic – žádné hry, žádný zájem….. průjem se nedá zastavit a pokud se to podaří, stále není vyhráno, protože toxiny, vylučované uhynulými parazity v těle kočky jí prakticky pomalu otráví…..Jak moc je nám lidem „blbě“, když máme hloupou chripičku? Jak musí být těmto zvířatům, takto vážně nemocným? Pane Bože sad……jak je možné, že je tohle majitelům koček úplně jedno?

Foriánku promiň, já vím, tohle je chvíle, kdy mám být tiše, napsat Ti něco na rozloučenou a doufat, že máš anděla, který Tě za duhovým mostem nikdy neopustí a bude o Tebe pečovat vždycky a s láskou, soucitem….broken heartForiánku doufám….a je mi líto, že jsme tady „krátký“ na bolesti malých, krásných, nevinných kotíků,….ahoj, web teta.

tonicek-vzpominka-6-2016.jpg

TONÍČEK

15. června 2016 zemřel nádherný, sněhobílý kocourek Toníček. Byl mu teprve rok!!! Zemřel úplně zbytečně.cryingangry Pokud by se o něho majitel staral od narození a zajistil mu alespoň odčervení…..Toníček byl ve velmi vážném zdravotním stavu  a dostal se do depozita  příliš pozdě…léčba už Toníčkovi nestačila pomoci k životu.

Za rok s lidmi poznal chudáček opravdu jenom utrpení,broken heart doufám Ty krásný kocourku, že teď už jsou na Tebe za duhovým mostem hodní a nic Tě nebolí, očička máš projasněné a vidíš a cítíš už jen vše hezké a dobré….

Je nám to líto Toníčku, že už jsme Ti nemohli pomoct tady na Zemi. Ahoj.

klarinka-vzpominka--6-16.jpg

KLÁRKA

12.6.2016 Zemřela malinká kočičí holčička Klárka. Přes všechnu snahu veterinářů i depozitní tety stojíme opět před zákeřnou nemocí, která se neustále vrací a malá, slabá koťátka nemají šanci s ní bojovat.sadbroken heart Klárinko, už jste za duhovým mostem spolu se sestřičkou Janinkou, nic Vás tam holčičky maličké nebolí a máte tam anděli, kteří o Vás malé pečují……je nám to moc líto.

bart-b--7-ll.jpg

BÁRTÍK

"To nic, to jen holoubek zamával křídly a slétlo jedno jeho bílé peříčko na ouško Tvé,

to nic, to jen poslední slza spadla k zemi a smyla všechno bolestné a zlé...."

6.6.2016 odešel za duhový most kocourek Bárt. broken heartByl to miláček všech členů spolku a v depozitu byl nastálo, protože to byl starší pán a byl po vážném úraze (auto nehoda, trvalé následky v oblasti pánve, snížená pohyblivost...). V depozitu byl 6 let a byl to asi nejhodnější a nejklidnější kocourek .....odešel po náhlém selhání ledvin, v jeho věku u koček Bohužel časté. Aby netrpěl, byl uspán na veterině, protože léčba neměla již žádný efekt sad

Bártíku, budeme na Tebe všechny moc vzpomínat, měj se v nebi dobře, tam už určitě můžeš konečně svobodně skákat a běhat, nic už nebolí.....ahoj.

janinka-5-16-zemrela-29-5-16-vzpominka.jpg

JANINKA

29.5.2016 odešla za duhový most Janinka. Sotva dvou měsíční koťátko, byla chuděrka drobounká a slaboučká, podlehla nemoci krátce po příjmu do depozita, neboť léčba přišla velmi pozdě. sadKraťounký živůtek jsi měla kočičko maličká, ale teď už Tě nic nebolí…..

babulka-vzpominka-2016.jpg

BABULKA

V neděli 22. května 2016 zemřela v depozitu (nenašla svého člověka s novým domovem, ač čekala velmi dlouho sad, ale depozitní teta ji měla ve svém srdíčku), překrásná, bílá, kočičí babička Babulka. Již nějaký čas Babulka moc nejedla, mírně pohubla….na veterině nebyl zjištěn žádný závažný zdravotní problém, týden brala ATB, malinko se zlepšila, v sobotu 21. se ještě vyhřívala na sluníčku a v neděli, ve spánku, tiše odešla za duhový most…

Babulko já vím, že už máš někoho, kdo Tě miluje bezpodmínečně takovou, jaká jsi.....ahoj....

amicka-vzpominka.jpg

AMMA

25.4.2016 vzdala svůj těžký boj o život kočičí babička Amička.  Jaký měla život s lidmi vypovídal její zoufalý zdravotní stav (zánět ledvin, zkažené všechny zoubky atd.). V takto těžké nemoci jí nelidský jedinec vyhodil jako neživou věc v zalepené krabici (s dalšími dvěma kočičími kamarády!!) ke kontejneru na odpadky, čímž ji uštědřil poslední zlou ránu! (Strach a šok z této situace, převoz do depozita, stres …)

Bohužel se Emička dostala do depozita pozdě. Škoda Emičko, že jsi nemohla poznat více lidské lásky, je nám to moc líto.sad Depozitní teta Tě i za tu krátkou dobu měla moc ráda, byla jsi hodná a statečná kočičí holčička. Teď už je Ti dobře a určitě tam někde za duhovým mostem máš hodné a krásné anděle, kteří Tě bezpodmínečně milují.heart

ferdik-vzpominka-5-3-2016.jpg

FERDA

Dne 5.3.2016 od nás nečekaně odešel malý kocourek a velikým srdcem, Ferdík.....na rozloučení od depozitní tety: 

"Ferdík  od nás odešel  neočekávaně, ve spánku a bez rozloučení a to nás moc trápí. Kastrace měla být  poslední operací, protože do té doby měl za sebou již tři operace  oka a to bylo, podle nás, na jeho věk více než dost. Z narkózy se již neprobudil, přestože operace proběhla v pořádku a domů jsme si odváželi pochrupávajícího kočíše. Přestože vypadal v pořádku a zdravě, srdíčko už asi další narkózu nezvládlo. 

Ferdíku, zbylo tu po Tobě prázdno, nikdo tu nelítá, nedupe, neprohání ostatní kočky, Motýlenka se tu nemá s kým kočkovat.....

Vědomí, že Tě už nic nebolí a nikomu nevadí, že máš jedno očko jiné,  je jediná náplast na náš smutek po Tobě."broken heart

 

pozdravodleoka.jpg

LEOŠEK

23.2.2016 Nám přišel moc smutný dopis sadbroken heart...

Děkujeme, že Leošek našel nový domov a neodešel za duhový most osamocený, bez lásky a péče.heart

guliverek-rozlouceni.jpg

GULIVER 

6.2. 2016 Odešel za duhový most mladý kocourek Guliverek (* konec března 2016). Guliver byl už jako úplně maličké kotě stále nemocný. Léčil se ATB atd. Vždy když jsme konečně všichni, včetně vet. lékaře věřili, že je vše dobré, kocourek opět onemocněl a znova si prožíval útrapy většinou s průjmem. Diagnosa byla nepříznivá – velmi oslabená imunita.  Přes všechnu snahu byl poslední týden svého života kocourek opět nemocný a zeslabený, vyčerpaný organismus již odmítl bojovat sad

Byl to nádherný černý kocourek s velkýma očima, ve dnech, kdy ho netrápila nemoc byl veselý, kamarádský a úžasně zvědavý kočičí klučíček vždy připravený ke hře nebo mazlení. Je nám to moc líto, byl to opravdu hodný kocourek, který po odchodu svých zdravých sourozenců zůstal v depozitu sám….tak teď už Guliverku nikdy sám nebudeš a před bolestí a nemocí Tě vždy budou chránit andělská křídla…neboj se nic, vzpomínáme a posíláme Ti nahoru pusu…..určitě je Ti dobře, máš kamarády a velký, barevný, krásný svět na druhé straně….

A znova je tady otázka k lidem – proč ho někdo z lidí „vyhodil“ ? Byl příliš malý = právě proto neměl vytvořený imunitní systém v tělíčku…..opět člověk!!! sad Co někteří z lidí dělají se zvířaty je špatně.no

fiipek-rozlouceni.jpg

FILÍPEK

Dne 27.1.2016 odešel překrásný kocourek Filípek sadbroken heartza duhový most, k andělům, k nebi....

Dva dny po adopci nám telefonovala slečna, abychom se k ní okamžitě dostavili a odvezli kocoura, který byl dle jejího názoru nemocný….. Nebyl to vůbec příjemný rozhovor, co se týká jednání ze strany slečny.

 Depozitářka si vzala v zaměstnání volno a jela okamžitě na místo vzdálené 120 km.

 Kocourek byl již ve stavu, kdy mu ani okamžitá veterinární péče nemohla zachránit život.  Veterinář z nejmenovaného města diagnostikoval otravu, kterou nám potvrdila i „naše“ veterinářka. Závažnou chybou ze strany nové majitelky a to především neposkytnutím včasné a důkladné veterinární pomoci ve stavu otravy – zcela zbytečně zemřel krásný a zdravý kocourek!

 
 
 

 

Portrét


Kontakt

Kočka v srdci zs

DORUČOVACÍ (box) ADRESA

Kočka v srdci z.s.
Zahradní 361
373 61 Hrdějovice

kockavsrdci@seznam.cz