Jdi na obsah Jdi na menu
 


PEJSCI trvale žijící v depozitu Týn n/Vlt.

Pravděpodobně mnozí z Vás neví, že v našem depozitu žije i několik pejsků. Tímto si dovolujeme představit Vám je samotné a jejich životní příběhy.

Pozn: Tito pejsci jsou z různých důvodů (senioři na dožití, tzv. problémoví psi, vážné zdravotní důvody aj.) v depozitu trvale, nejsou nabízeni k adopci a nepatří evidenčně pod spolek Kočka v srdci.

 Kauzy týkající se těchto zvířat řešily jednotlivé organizace,(např. Liga na ochranu zvířat, Cibela, útulek ČB aj.), p. Babková byla požádána jenom o fyzickou pomoc a sama se rozhodla psi u sebe ponechat trvale.

Každopádně nyní jsou všichni hafíci žijící v depozitu Týn nad Vltavou jeho součástí fyzicky i citově heart, prostě jsou zde doma.

Děkujeme mnoha našim dobrým kamarádům, kteří pejskům dobrovolně pomáhají. Hafíci jsou povinně očkováni, pravidelně odčervováni, preventivně aplikován přípravek proti blechám, kastrace je samozřejmostí. Krmení převážně granulky, občas vařené masíko. Ostatní léky dle potřeby a zdravotního stavu jednotlivých pejsků.

 

Naši pejsci 

img_20190513_194937.jpg

LU

Fenečka Lu od června 2019 zůstává natrvalo u depozitní tety. Stále probíhá rekonvalescence po operaci nohy (Lu utrpěla složitou zlomeninu). Mezi její nejvěrnější kamarády se hned zařadila malá čertice Xenuška, černé koťátko.

Jak to s Lu v současné době vypadá? V úterý 6. srpna 2019 byla depozitní teta s Lu konečně na vyndání drátů - měl to být zákrok tak na cca 15 minut. Nakonec z toho byla operace na 2 a půl  hodiny, jeden drát nešel vyndat, začal se tam dělat i zánět. Takže dráty má Lu konečně vyndané, za 10 dní jde na stehy a pak začne s rehabilitací, koleno je zatuhlé, zatím ho nepoužívá.

Lu byla 17. ledna 2020 na kastraci, vše proběhlo bez komplikací.. jen je ještě celá bolavá a pospává... Zároveň jí byla i zkontrolována operovaná noha, kosti srostly dobře, jen hybnost kolena je bohužel na cca 5 % . Nijak jí to ale neomezuje ani nebolí. Při kastraci se ukázalo, že má srostlý močový měchýř s břišní stěnou - to je další následek "zkopání" její bývalou "milující" rodinou...

 

cita.jpg

ČITA

Věk: cca 4 roky, fenečka je zachráněná společně se svým štěnětem - Ritou - z nevyhovujících podmínek. Zpočátku byla nedůvěřivá, bála se jakéhokoliv pohybu (byla dříve trestána bitímsad), teď je velký mazel a je vděčná za jakékoliv pohlazení. Kastrovaná.

 

cita2.jpg

RITA

Věk: cca 2 roky, zachráněná společně se svojí psí mamkou Čitou z nevyhovujících podmínek... Je to stále taková psí puberťačka. Miluje míčky, hračky, je přítulná, mazlivá. Kastrovaná.

 

 

 

 

barca-tyn.jpg

BARČA

Narozena ca 2012

V depozitu od 2012

Jezevčík

Přijata (kauza množírna psů Chvalešovice – ve stodole bylo 140 psů!cryingbroken heart) jako odrostlé štěně, bez jakékoli socializace, počůrávala se, nedůvěřivá, bála se. Byla nastydlá a dodnes nesnáší velké zimy ani sychravé počasí apod.

Z Barunky je dnes doslova peciválek, páníčkova „prdelka“. laughcheeky Na návštěvy se tváří spíše jako na podezřelé, nedůvěryhodné vetřelce a pokud si dovolí ji návštěva pohladit, utíká si stěžovat za páníčkem a dožaduje se chování v náručí, kde hledá útočiště, aby na ni laskavě už nikdy, nikdo cizí nesahal. Určitě ji chtěla návštěva ukrást a odnést daleko od milovaných lidiček a psích kamarádů….winklaugh. Barča je nekonfliktní, klidná, občas svá, inu jezevčíček.

 

30.3.2017-169.jpg

BELA

Narozena ca 2013

V depozitu od roku 2015

Voříšek, černo šedo bílá

O pomoc (akutní) požádal nejmenovaný útulek z Prahy. Řešili kauzu „dovezených psů“- hledalo se akutní a rychlé ubytování. Přijata společně s Ťapkou.

Obě feny byly dovezeny ze zahraničí a slečna, která přislíbila pomoc v poslední hodině odmítla, bylo to nějak podivně zamotané, dohledávali se podklady atd….řešila Praha.

Fenečka byla velmi pohublá, se zlomenou, nedostatečně léčenou zadní nohou, velmi vystrašená, špinavá, po dlouhé cestě unavená, zmatená.

Po zaléčení (zanedbání léčby zlomeniny nese trvalé zdravotní následky – špatně srostlo, ale  v životě zvířete téměř žádné omezení) a karanténě se stranila ostatních psů i lidí, bála se. Psi na tuto fenu reagovali také podivně, působilo to jako kdyby byla tzv. „na konci smečky“. Nevěděla, jak se chovat, neuměla si ani hrát, nevěděla, zda smí ke krmení či ne….psychicky hodně špatné. Až po roce, kdy Bela okoukávala celou smečku se hodně věcem naučila a po 2 letech je i ze strany ostatních psů již přijímána úplně normálně, hrají si spolu, a když má Bela svou mističku, umí si dokonce i pěkně na oko zavrčet na srozuměnou, že je jen její. Ke člověku má Belča dobrý vztah, nechá se pomazlit a umí i štěkat na návštěvy, ale jenom chvilinku….smiley

 

tapka--6-.jpg

ŤAPKA

Narozena ca 2014

V depzitu od roku 2015

Voříšek, středně velká fenečka, černo krémová

Kauza z města z Prahy, akutní žádost o pomoc, Ťapka po vážném úraze. Přijata společně s Belou.

Trvalý handicap – ochrnuta zadní část těla, (po nám neznámém úrazu) bez pohyblivosti kloubů zadních nohou a část páteře. Chodit může způsobem, který si fenečka sama našla, (je to bojovnice na slovo vzatá). Jedna nožička unese celé její tělo bez potíží a Ťapka se naučila spolu se zdravými předními „hopkat“. Chůze je to možná zajímavá, každopádně fungující a když Ťapka chce, umí i pěkně pelášit! Vyprazdňovat se musí v poloze ve stoji, ale to nijak nevadí (nemůže „přisednout“ ani se nahrbit). Naštěstí nedochází k samovolnému úniku moči ani stolice, pro psychiku psa určitě dost důležité.

Po příjezdu do depozita na tom byla Ťapka psychicky moc špatně. Bála se a díky trvalému handicapu bylo vše o něco složitější. Jenomže jsou věci mezi nebem a zemí a fenečky „se ujal“ pejsek Lacky. heartkiss Tito dva se stali dobrými kamarády a neúnavným, stále si spolu hrajícím párem. Je někdy docela komické, pozorovat mohutného Lakouše a o hodně menší, podivně hopkající Ťapku, jak se spolu přetahují o oblíbenou psí hračku – uzel.

Ťapka je nekonfliktní, rozhodně hodně individuální povaha psa, veselá i rozvážná zároveň,  něžná, ale absolutně nesnáší žádné změny prostředí = okamžitě přestane přijímat potravu.

 

 

 

 

 
 

 

Portrét


Kontakt

Kočka v srdci zs

DORUČOVACÍ (box) ADRESA

Kočka v srdci z.s.
Zahradní 361
373 61 Hrdějovice

kockavsrdci@seznam.cz