Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tichá vzpomínka 2021

 
 
20211106_211752.jpg
 
 
 
TŘI KOČIČÍ MUŠKETÝŘI
 
 
ATHOSE
Ev. číslo 68/21
PORTHOSE
Ev. číslo 69/21
ARAMISE
Ev. číslo 70/21
 
 
(Athose - bílomourek, Porthose - bílomourek, Aramise - mourek - na fotce zleva)
 
 
Narozeni cca srpen 2021
Přijati 25. října 2021
 
 
 
Tři mušketýři svůj boj bohužel nezvládli  - silné začervení nejen škrkavkami, ale i tasemnicí.
Porthos zemřel 10. listopadu 2021, Aramis 12. listopadu 2021
a Athos 13. listopadu 2021.
 
 
 
Čtyři malá koťata byla nalezena ve starém teletníku v obci Hartmanice nedaleko Týna nad Vltavou. Vše nasvědčuje tomu, že je zde odložil majitel, který zřejmě nechce svoji kočku kastrovat, ale vyhodit dvouměsíční koťata se mu zjevně nepříčí.
Prckové /samí kocourci/ byli původně čtyři, jeden z nich byl však nejslabší, zvracel škrkavky,  nechtěl jíst, pár dní po příjmu svůj boj bohužel prohrál. Ostatní tři zatím prospívají dobře, lumpačí, hrají si. Záchůdek používají vzorně.
 
 
 
cipisek.jpg
 
 
 
CIPÍSEK
 
 
 
Ev. číslo: 65/21
Přijatý 22. září 2021
 
 
Cipísek odešel za duhový most 14. listopadu 2021.Podpůrné léky nezabraly, návštěvy vet byly poslední měsíc pravidelné.
 
 
Cipísek přijatý 22.září nalezen v obci Lipí. Nálezkyně oběhla všechny lidi zda někomu Cipísek nechybí. Bohužel se k Cipískovi nikdo nehlásil... odhadovaný věk 4 až 6 týdnů. Problémy s očima jsme pomalu vyléčili. Je to malý jedlík prospívá na výbornou. Záchůdek pochopil hned, s ostatními kočičaky problém nemá.
 
 
 
 
zlatu1.jpg
 
 
ZLATUŠKA
 
 
Ev. číslo 63/21
Narozena cca 2016
Přijata 24.8 srpna 2021
kastrovaná, čipovaná
 
 
 
 
Zlatuška v poslední době začala rapidně hubnout, začala být celkově apatická, velmi se jí také zhoršila srst - typické příznaky
při selhávání ledvin. 15. října 2021 byl její stav již natolik vážný, že jsme se rozhodli pro uspání, abychom neprodlužovali její trápení.
 
 
 
Kočičku Zlatušku jsme přijali od Městské policie z Písku. Kočička byla nalezena v Žižkově ulici. Několik dní byla hospitalizována na klinice v Písku a následně předána k nám do péče.
Zlatuška je velmi klidná kočička, je čistotná. Je vhodná do bytu i domku se zahrádkou.

 

 

 

matj.jpg

 

MATĚJ

 

V depozitu od 5.1. 2021

 

 

V neděli 29. srpna 2021 jsme nechaly odejít Matěje. Od začatku bylo jasné, že Matěj zůstane u Míši a do adopce nepůjde. Bohužel včera nastal den, kdy se muselo rozhodnout. Kromě nádorů, které se začly rozrůstat a byly téměř všude začaly selhávat i ledviny, nemělo smysl dál Máťu trápit.
Měj se krásně za duhovým mostem a Míšo děkujeme za péči, kterou jste mu věnovali a za to, že mohl dožít v teple a s plnou miskou.

 

 

Leden 2021: Kocourka se ujala a postarala se o něj nálezkyně v Dlouhé Lhotě, potuloval se po vsi delší dobu, byl tedy převezen do depozita v Kolodějích. Je kastrovaný. Bulky na hlavě jsou momentálně vypuštěné, ale máme počítat že se náplní chtělo by to operaci, ale v tuto chvíli je kocourek slabý má pouze 2.60 kg. Další kostřička potažená kůží... Testy na ledviny dopadly na spodní hranici. Kocourek dostal kromě glukózy také vitamíny a antibiotika.. Za 14 dní budeme testy opakovat. Vypadá to, že kocourek má před sebou jen pár měsíců života. Kocourek proto nebude nabízen k adopci.

 

 

tudik.jpg

 

TUDÍK

 

Ev. číslo: 29/21

V depozitu od: 3.června 2021

 

 

17. srpna 2021 jsme museli nechat uspat Tudíka. Dostal mrtvičku. V pondělí byl v pohodě, normálně baštil. 17. srpna ráno ležel v koutě, padala mu hlavička, celý se klepal, nemohl vstát. Hned jsme jeli na veterinu, ale stav byl natolik vážný, že dalším prodlužováním bychom ho jenom trápili...  Mysleli jsme,, že tu bude s námi delší dobu. V poslední době pěkně přibral, už si také zvykl na tetin hlas. Sice ještě nebyl stoprocentně čistotný / to byl také důvod, proč zatím neodešel do adopce/, ale zdál se docela spokojený. Je nám to moc líto...


Kocourek se delší dobu pohyboval po Soběslavi. Po přijetí do depozitta jsme ho vykastrovali, měl ušní svrab - výplach uší, byl mu odstraněn zubní kámen má zároveň zánět v tlamičce, na obě oči je slepý - jedná se o rudimenty očních bulbů. Zatim odpočívá po narkóze. Teď potřebuje hlavně klid a jelikož je dobře živený, tak by vše mělo dopadnout dobře . Děkujeme za podporu. ❤️
 
pepinka.jpg
 
 
PEPINKA
 
 
Ev. číslo 31/21
Narozena cca duben 2021
Přijata 10. června 2021
 
Další příjem s nejistou budoucností.... tak bychom označili příjem maličké kočičky Pepinky, kterou nám přivezla Městská policie z Písku. Neznámý muž ji předtím přinesl na kliniku Olivet v Písku, nezanechal žádný kontakt a odešel. Byla proto vyrozuměna Městská policie, ta kočičku odvezla ke smluvnímu lékaři MVDr. Náhlíkovi a poté byla umístěna k nám.
Pepinka nebyla však úplně v dobrém stavu, ve zprávě od veterináře se uvádí :" mírná distenze abdomenu /způsobeno infestací parazity/, výrazný blefarospasmus a epifora z pravého oka, výrazná infestace blechami.
Pepince byla nasazena léčba, také byla odčervena, odblešena. Ještě druhý den po příjmu jsme z jejího kožíšku vyčesali 36 uhynulých blech !! Zejména masivní začervení v kombinaci s dalšími nemocemi a také dosud zřejmě špatná výživa - to vše se na jejím osudu podepsalo a Pepinka bohužel svůj boj 19. června 2021 prohrála.
 
 
mimino.jpg
 
 
MIMINO
 
Ev. číslo 39/21
Přijatý 10. června 2021,
Narozen cca 8. června 2021
 
 
 
Maličké, sotva pětidenní koťátko jsme přijali od městské policie z Písku. I přesto, že jeho šance na přežití byla minimální, začali jsem ihned hledat kojící kočku. To se také povedlo. Koťátko jsme odvezli do obce Pořežany ke kojící kočině, ta ho přijala, avšak druhý den došlo k jeho úmrtí.
 
Moc děkujeme paní Vlaďce Hessové, která ihned nabídla pomoc s kojící kočičkou.
 
 

berticka_kveten_2021_-2-.jpg

 

BERTIČKA

 


Ev. číslo: 20/20

Narozena: cca 2015

V depozitu od: 31. května 2020

 

Smutná zptáva od depozitní tety Jitky:
5. srpna 2021 v 18:06 hod. odešla kočičí holčička Bertička do kočičího nebe. V 16 hod. podstoupila velice náročnou operaci ouška. Vzhledem k věku Bertičky jsme všichni věděli, že je to velké riziko, ale útvar ve zvukovodu se znova rozrůstal a musel celý pryč.
V 18 hod. jsem kočičku vyzvedla, ještě jí paní veterinářka zkontrolovala dýchání. Cestou domů přestala Bertička dýchat, okamžitě jsme to otočili zpět na veterinu, nevydrželo srdíčko. Když jsme vycházeli smutný  z ordinace, nad celým krajem byla obrovská duha. Milovaná, nejhodnější kočičí holčičko, princezničko bělounká - měj se tam hezky a děkuju, že jsi tu byla.

 


Kočičku jsme přijali od starší paní z obce Dolní Slověnice, která se z pronajatého domku musela odstěhovat do bytu a nemohla si všechny svoje kočky vzít sebou. Odvezli jsme jednu dospělou kočku a šest koťat, která byla ve špatném stavu. I přesto, že koťatům byla nasazena ihned ATB, tři uhynula. Tomuto by se dalo předejít, kdyby majitelka včas všechny své dospělé kočky nechala vykastrovat !

Zdravotní stav: Kastrovaná, pravidelně odčervovaná, krásně v depozitu přibrala na váze.  Při kastraci jí byly vytrženy dva špatné zoubky, dále následovaly léčby odstranění zubního kamene, ale záněty dásní se vraceli, léčby bezvýsledné .Proto byla Bertička dne 21.4.2021 na chirurgickém zákroku, kde jí byli při inhalační anestezie (šetrnější „narkoza“ pro chirurgický zákrok, vhodné pro starší  či zesláblá zvířata) odstraněny všechny zoubky, část jedné dásně se musela rozříznout a vyčistit. 

 Odstranění zoubků není handicap v krmení – dásně se po zhojení zpevní a může papat i menší granulky! Není podmínka pouze mokré krmivo, nicméně je vhodné toto kombinovat – pohovor s veterinářem!

Zdravotní stav aktuálně:  Přidruženě k problému se zuby přibylo ouško – pravděpodobně souvisí. Léčba ATB, mast do ucha, kontrola hojení dásní, pokud bude vše v pořádku, čeká nás už jenom očkování a pak nový domov ??!

Povaha: Bertička je absolutně nenáročný tvoreček. Je vděčná za krmení, papá úplně všechno.  K večeři běží vždy nadšeně a radostně, je tím roztomilá. Zcela nekonfliktní, čistotná na 100%, celkem tichá. Miluje mazlení a je šťastná, když je hlazená (ale nevynucuje si pozornost, trpělivě čeká) . Nejšťastnější je, když může na klíně s člověkem koukat na TV – nikdy žádný film nedokouká, usne v prvních pěti minutách.

 

 

Aktualizace květen 2021:

Bertička se po operaci - vyjmutí všech zoubků skvěle zotavila. Po dobrání ATB se malinko zlepšilo bolavé ouško a po dalších asi pěti dnech se opět projevily problémy. Zvukovod je úplně oteklý, Bertičku to svědí a bolí, je tam nějaký zánět - dle vet nejspíš z opakovaných neléčených zánětů v minulosti. Svrab byl vyloučen.
Protože předchozí léčba  na ucho vůbec nezabrala a potíže máme zpět, nechali jsme udělat bio (výtěr a do laborky). Zatím čekáme na výsledky, co všechno tam vlastně je a hlavně citlivost na konkrétní ATB či jinou látku. 
Po té budeme léčit a moc Bertičce přejeme, aby už měla od neduhů pokoj. Užila si svoje a nyní je 100% super perfektní kočičí hvězdička, mazlíček a miláček. Nejhodnější kočičí tvoreček. Vážně kočička k zulíbání, je ůžasná!
 
Aktuálně červen 2021:
Bertička byla na operaci s ouškem. Byl vypálen útvar uvnitř zvukovodu, který bránil  úplnému vyčištění zánětu v oušku. Léčba bude dlouhodobá. Bertička je moc statečná.
 
 

 

majda.jpg

 

MAJDA
 
 
Ev.číslo: 40/21
V depozitu od: 12. července 2021
 
 
Majda 30. července 2021 odešla za duhový most - akutní leukémie.
 
 
Velice společenská kočička plná energie. Strašně ráda a hodně si hraje. Záchod používá vzorně. Dnešní noc strávila s tetou v posteli (takže postelovka) večer se opravdu statečně zařadila do kolektivu.  Majda je připravena odejít do nového domova.
 
 
 
 
n.jpg
 
 
NUDLÁNEK
 
 
Ev. číslo 38/21
Narozený cca květen 2021
Přijatý 9. července 2021
 
Maličkého černého kocourka jsme přijali od Městské polici z Týna. Kocourek byl nalezený v obci Neznašov. Při příjmu byl ve velmi špatném stavu - hnisem zalepené oči i nosík, nemohl téměř dýchat. Byla mu nasazena ATB, vitamínová pasta, dostal kapky do očí. Během dvou dnů se jeho stav zlepšil, vše vypadalo nadějně. Za několik málo dní se však stav opět zhoršil a svůj boj 20.7.2021 prohrál...
 
 
 
 
jaruska-a-ondrejka.jpg
 
 
JARUŠKA A ONDŘEJKA
 
 
Jaruška: Ev. číslo 20/21
Ondřejka: Ev. číslo 22/21
Narozeny cca duben 2021
Přijata 8. května 2021
 
 
Tři malé kočičí slečny jsme přijali od Městské policie v Písku. Koťátka byla nalezena opět v Nádražní ulici. Natálka - šedá je největší průzkumnice a lumpík. Jaruška s Ondřejkou - mouraté jsou klidnější. Všechny jsou moc šikovné, používají vzorně záchůdek. Natálka našla nový domov.
 

U Jarušky s Ondřejkou se bohužel potvrdila panleukopenie a svůj kočičí boj prohrály.

 

 

m2.jpg

 

MUMÍNEK

 

31. března 2021 jsme museli nechat odejít Mumínka. Přibližně před týdnem se jeho zdravotní stav začal prudce zhoršovat, nechtěl moc jíst, zhubnul. Byla mu odebrána krev a výsledky ukázaly jednoznačně na selhání ledvin.

 
 

Ev. číslo: 20/16

Narozen: březen 2016
V depozitu od: 21. května 2016

 


Mumínek je hravý, zdravý a 100% čistotný kocouří mladíček. Rád baští, ale rozhodně není zmlsaný. S ostatními kočičáky má tenhle zrzavobílý fešák dobré vztahy. Je odčervený a kastrovaný. Krásná, pravidelná kresba tváře - bílé tvářičky a bílá čelenka. Moc hezký přechod kresby je na přední tlapce. Ocásek zrzavý. To je Mumínek!

Zdravotní stav při příjmu: v kritickém zdravotním stavu. Silný průjem, záněty v očích atd….nasazena okamžitě léčba proti průjmu, odčervení, odblešení, výživová pasta atd..., velmi dlouhá léčba, na štěstí úspěšná.
Zdravotní stav aktuálně: krásný, zdravý, mladý kocourek, plný energie. Kastrovaný, pravidelně odčervován a preventivně odblešován. Krásně přibral, silný kocour.

 

 

 

nelinka.jpg

 

NELINKA

 

10. března 2021 musela depozitní teta nechat uspat Nelinku. Před několika dny začala chřadnout, přestala jíst, byla jí nasazena ATB, ale ty nezabraly, výsledky krve byly katastrofické - všechny hodnoty u důležitých orgánů byly několikanásobně vyšší než mají být. Přestala fungovat játra, na ultrazvuku se objevily i dva blíže nespecifikované útvary..Několik dní Nelinka ještě bojovala, dostávala od tety jídlo stříkačkou, ale už nic nepomohlo. Včera se už těžko postavila, nemělo cenu to déle prodlužovat. U tety jí prodloužili jsme jí život o necelé čtyři roky, původní majitelé jí chtěli tehdy uspat, protože byla stará a občas se počůrala. Přišla s bolavými zoubkami, celá zarostlá, apatická...Když jsme jí dali trochu dohromady, začala si dokonce i hrát, měla svoji oblíbenou hračku - gumového červíčka. Mějte se za duhovým mostem s Rozárkou hezky!

 

Věk cca 12 let, je to fenečka, kterou chtěli majitelé nechat uspat, protože je prostě jen stará..... měla v hrozném stavu zoubky, v ouškách zánět, všechno jsme dali do pořádku, teď je z ní prvotřídní závislačka wink. Moc ráda si hraje s plyšákama, občas se chová jako štěně. Depozitní teta doufá, že je aspoň trochu v psím důchodu spokojená. Kastrovaná.

 
 
kaenka3.jpg
 
 
KAČENKA
 
Kačenka nečekaně zemřela 7. února 2021...
 
Ev. číslo 9/21, přijata 28.1.2021
narozena cca duben 2020
 
 
Kočička pochází z lokality bývalých Jaselský kasáren v Týně nad Vltavou, kde se pohybuje přibližně desítka bezprizorních koček. Jedná se o zcela kontaktní kočičku a proto její odchyt nebyl pro paní, která zde kočky krmí, komplikovaný. 
Kačenka je klidná a nenáročná kočička. Nejvíce je vděčná za plnou misku bašty. Musíme ještě trochu doladit používání záchůdku, ale to  jistě nebude problém. Je zatím 1x odčervená. Kastrovaná.
 
 

 

20201125_101422.jpg

 

ŠMUDLÍK

 

Šmudlík odešel za duhový most 4. února 2021. Po včerejším zlepšení přišel rapidní obrat, nechtěli jsme Šmudlíka více trápit.

 

Ev. číslo 66/20, přijatý 19.11.2020

narozen cca 2018

 

Kocourek přišel na jaře k nálezcům na chalupu nedaleko Netolic. Ti se snažili dohledat majitele, to se však nepodařilo. Jelikož majitelé chalupy odjíždí na zimu zpět do Ostravy a v místě není nikdo, kdo by se o kocourka mohl starat, obrátili se na nás s prosbou o umístění .
Šmudlík je veliký mazel, s ostatními zvířaty nekonfliktní. Při příchodu měl silnou rýmu, po nasazení ATB a vitamínových doplňků se jeho stav  zlepšil. Při ošetřování v ordinaci byl velmi vzorný,  nechal se hladit na bříšku a doslova laškoval s paní veterinářkou. Zkrátka vzorný pacient. V nejbližších dnech ho čeká ještě kastrace. Kocourek je vhodný do bytu i domku se zahrádkou.
 
Kastrovaný.

 

rozarka.jpg

 

ROZÁRKA

 

Ráno 2. února jsme našli mrtvou fenečku Rozárku. Zřejmě srdíčko, byla to naše nejstarší psí dáma, cca 16 let. U nás byla 9 let. Včera ještě všechno v pohodě. Se srdičkem měla problémy už tehdy při příjmu.
Měj se Rózičko za duhovým mostem krásně heart

 

 

Narozena ca 2005

V depozitu od února 2012

Kříženka malého vzrůstu (voříšek), černá s bílou náprsenkou a světlými znaky.

Organizace Cibela v roce 2012 naléhavý případ, kdy v domě paní, která vážně onemocněla zůstalo přes 20 pejsků. Pejsci nevykazovali vážné zdravotní potíže ani podvýživu, ale byli velmi plašší, zvyklí pouze na svou paničku. Je jasné, že náhradní péče se hledala kde se dalo a tak se Rozárka dostala do Týna.

Původně byla plánovaná pozdější adopce po socializaci fenečky, ale u Rozárky byla zjištěna vážná zdravotní vada srdíčka. Tedy socializace musela probíhat trochu déle a pomaleji, s ohledem na zdravotní stav. Rozárka se bála všeho a všech, muselo se s ní skutečně pomaloučku, aby nebyla ve stresu a srdíčko vydrželo….a je jasné, že se Rozárka citově upnula na depozitní tetu Romanu a teta Romča i na Rozárku laugh…..a po roce bylo rozhodnuto.

Dnes nejstarší psí dáma v depozitu. Cizích lidí se dodnes bojí a věří jenom Romaně a jejímu manželovi.

Povaha – nenáročná, ze zdravotních důvodů méně aktivní, je jasné, že raději odpočívá a neúčastní se žádných psích vylomenin, s přibývajícím věkem se toto samozřejmě projevuje ještě více. Rozárka má ráda kočky, jejich přítomnost, ráda s nimi spí v pelíšku heart.

 

 

karl.jpg

 

KARLÍK

 

Od pondělí 18. ledna 2021 se rapidně zhoršil zdravotní stav všech tří kočičích sourozenců - Karlíka, Karličky i Kubíka. Byli u veterinářky, dostali ATB, vitamíny, léky na průjem. Do rána 20. ledna se jejich stav rapidně zhoršil, Karlík a Karlička skončili na kapačkách. Odpoledne je paní veterinářka musela uspat, i na kapačkách se neustále zhoršovali. Udělala testy na penleukopenii a ty byly pozitivní.

 

Ev. číslo 5/21, narozen cca 7/2020

Přijatý 9.1.2021

 

Trojici sourozenců jsme přijali od nálezkyně z obce Nuzice. Všechna tři koťata se k ní přidala během procházky a šla s ní až domů. Koťata jsou  vymazlená, dobře živená. Domníváme se, že je zde někdo úmyslně odložil.
Karlík je ze sourozenců největší. Je to mazel a velmi vděčný strávník. Stále si hlídá, aby měl plnou mističku. Vhodný do bytu i domku se zahrádkou.
(černobílý)

 

karl2.jpg

 

KARLIČKA

 

Od pondělí 18. ledna 2021 se rapidně zhoršil zdravotní stav všech tří kočičích sourozenců - Karlíka, Karličky i Kubíka. Byli u veterinářky, dostali ATB, vitamíny, léky na průjem. Do rána 20. ledna se jejich stav rapidně zhoršil, Karlík a Karlička skončili na kapačkách. Odpoledne je paní veterinářka musela uspat, i na kapačkách se neustále zhoršovali. Udělala testy na penleukopenii a ty byly pozitivní.

 

Ev.číslo 4/21, narozena cca 7/2020

Přijata  9.1.2021

v léčení

 

Trojici sourozenců jsme přijali od nálezkyně z obce Nuzice. Všechna tři koťata se k ní přidala během procházky a šla s ní až domů. Koťata jsou  vymazlená, dobře živená. Domníváme se, že je zde někdo úmyslně odložil.
Karlička je nejmenší ze sourozenců. Je velmi začervená, zatím léčíme průjem. Jinak se zdá být v pořádku. Vhodná do bytu i domku se zahrádkou.
(Na fotce vlevo, bílomouratá)
 
 
20210102_144330.jpg
 
VENDELÍN
 
Ráno 4. ledna 2021 našla teta Vendelína mrtvého. Den předtím večer jedl, mazlil se... zřejmě došlo k selhání organismu, z jakého důvodu - těžko říct.... jeho záchrana přišla bohužel moc pozdě.....
 
 
Ev. číslo 1/21, narozen cca 2015 - 2017, přijatý 2.1.2021, kastrovaný
 
Kocourka jsme přijali z areálu letiště v  Bechyni, kde se náhle objevil a dožadoval se u zaměstnanců pozornosti a hlavně jídla. Při příjmu vážil pouhých 2,35 kg !! Dospělý kastrovaný kocour jeho velikosti by měl vážit nejméně o 2 kg více.
Vendelín je doslova kostřička potažena kůží. Je to velmi mazlivý a kontaktní kocourek, záchůdek používá vzorně. Je vděčný za teplý pelíšek a plnou mističku. 
 
 

 

 
 

 

Portrét


Kontakt

Kočka v srdci zs

DORUČOVACÍ (box) ADRESA

Kočka v srdci z.s.
Zahradní 361
373 61 Hrdějovice

kockavsrdci@seznam.cz