Jdi na obsah Jdi na menu
 


NOVÉ DOMOVY 2020

 

hope.jpg

 

HOPE

 

Hope Nový rok oslaví v novém domově v Bohunicích v bytě spolu s kočičím parťákem. Hodně štěstí. Hope odešla do nového domova 26. prosince 2020.

 

Ev. číslo: 65/20, narozena 7/20

Přijata 10. listopadu 2020

 

Hope je celkem bázlivá kočička, když zjistí že se jí nic nestane ráda tráví čas u člověka. Je zvyklá na ostatní kočičky a přijímá je bez problémů.

jenny.jpg

 

JENÍK

 

V předvánočním čase, 17. prosince 2020, odjel Jeník do Vodňan, kde ho čeká kamarádka Eliška.

 

Ev. číslo: 51/20

Narozen: srpen 2020

V depozitu od: 14. října 2020


Přijat z kasáren v Týně nad Vltavou. Jeník je milý, mazlivý, rád baští - je potřeba, aby zjistil, že už bude mít stále plnou misku. Vzorně používá záchůdek.

Kastrace v budoucnu podmínkou.

 

minie.jpg

 

MINIE

 

29. listopadu 2020 odjela Minie do nového domova k mladé sympatické paní. Minnie bude bydlet v Újezdu u Vodňan, v domečku spolu se dvěma dalšími kočičkami.


Ev.číslo: 30/20

Narozena: květen 2020
V depozitu od: 12. června 2020



Minie byla nalezena v krabici společně s dalšími sourozenci a mámou, která byla bohužel už mrtvá stejně jako jeden ze soirozenců v Písku u popelnic. Minie byla nakonec jediná, kdo přežil, zbylí dva sourozenci zemřeli po čtyřech dnech.. Minie byla krmena stříkačkou první skoro týden a pak péči převzala kočička Nike, která má sama koťátka. Mininka je poměrně plašší kočička, musí se na ní opatrně. Už lehá na otevřených místech a není problém k ní přijít a vzít si jí do ruky, nebo jí pohladit. Nyní (asi v jejích osmi týdnech) sem tam přijde k mističce a trošku se nabaští, má ráda granulky i konzervu, ale nejraději pořád mateřské mlíčko. Když dostane mlsku, tak si ji řádně brání a dává ostatním kočičkám navědomí, že to patří jen jí. Tím jak je maličká, tak ostatní kočky přijímá dobře a kočky dobře přijímají její přítomnost.

 

mypuln.jpg

 

MYŠPULÍN

 

27. listopadu 2020 odjel do nového domova Myšpulín. Bydlet bude v bytě v Týně nad Vltavou, v rodině nahradí nedávno zemřelého kocourka.

 

K adopci až po naočkování, asi v polovině prosince.

 

Ev. číslo: 46/20

Narozen: září 2020

V depozitu od: 14. října 2020

 


Myšpulín je sourozenec Vykulínka. A opět pochází z "naší" prokleté lokalita Hlinky. Na Hlinkách kastrujeme jako o život, bohužel maminku zrzku se nám zatím nepodařilo odchytit... Myšpulín zdá se být v pořádku, nyní v karanténě.

Kastrace v budoucnu podmínkou.

 

beda.jpg

BÉĎA

 

Béďu jsme ani nestihli dát do nabídky a 21. listopadu 2020 si to odfrčel do BudějcBéďa bude mít parťáka Otíka (u nás Cipísek)
A psího kámoše Bertíka.
Béďu nalezli dvě milé Budějčandy společně ještě s mourkem (Mourkovi holky našly hned domov). Přes všechnu snahu, obvoláváním a přehazováním si slečen kam by se asi Béďu podařilo umístit nakonec všechny zúčastněné strany jmenovali naší tetu...), 
i když "spádově" k nám kocourek nepatřil, i přesto, že jsme plni (stejně tak jako všichni) tak kocourka teta přijala. A dnes šťastný den pro čerňuchu. 

 

Ev. číslo 61/20, přijatý 17.11.

 

 

vykuln.jpg

 

VYKULÍN

Vykulín odjel do nového domova do Jindřichova Hradce

21. listopadu 2020. Hodně štěstí, hošíku!

 

 

gulliver.jpg

GULIVER

17.11.2020 odjel do nového domova do Munic, kde bude bydlet v domku se zahrádkou jako rozmazlovaný kočičí jedináček.

Guliver - ev. číslo 58/20 , narozen cca 2018, přijatý 7.11.2020 , kastrovaný
Gulivera jsme přijali od městské policie v Týně nad Vltavou. Kocourka našla původně slečna před vchodem do čp 725 na sídlišti Hlinky. Snažila se najít majitele, bohužel se ke kocourkovi nikdo nehlásil, zavolala tedy MěP a kocourek se dostál k nám.
Guliver je nádherný velký kocour, dosud dobře živený, kontaktní, zvyklý na ostatní kočky. Je vhodný do bytu i domku se zahrádkou.

 

f.jpg

FÍĎA

Ev. číslo: 59/20, narozen 6/2020, přijatý 7.11.2020

Jelikož se stále nepodařilo dohledat majitele kocourka Fíďi, odvezla si ho 17.11.2020 nálezkyně z Týna nad Vltavou. Pokud se i v zákonné lhůtě majitel nepřihlásí, zůstane u ní kocourek natrvalo.

 

lidu.jpg

LIDUŠKA

Ev. číslo 60/20, narozena cca květen 2020,

přijata 10.11.2020


Mazlivou kočičku jsme přijali od nálezkyně v Týně nad Vltavou . Liduška se brzo ráno přidala na Malé Straně ke kolemjdoucím a putovala s nimi až k závodu Mikrona. Zde se dožadovala vpuštění dovnitř. Kočičky se dočasně ujala mladá pani, která zde pracuje, a zavolala nám. Ještě před předáním kočičky stačila vybrat od spolupracovnic částku 527,- Kč, které dostala Liduška jako "výbavu" na cestu. Velice děkujeme !!!
11.11.2020 si Lidušku /pravým jménem Gigi/ převzali majitelé.
Částka, která byla pro Lidušku vybrána, bude použita na nákup konzerv pro ostatní depozitní kočiny.

 

pavl3_2.jpg

PAVLÍNKA

3. listopadu odjela do nového domova Pavlínka. Se svojí paničkou bude bydlet v bytě v Bechyni jako kočičí jedináček.

 

 

nina3.jpg

jasnnka.jpg

 

NINA A JASNĚNKA

1.11.2020 odjely Nina a Jasněnka do nového domova. Zůstávají v Týně nad Vltavou v domku se zahrádkou.

 

marlnek2.jpg

MARLÝNEK

28. října 2020 odjel do nového domova odjel Marlýnek- bude bydlet v bytě v Hlukoké nad Vltavou jako kočičí jedináček.

 

bony.jpg

BONY

24.10.2020 odjela do nového domova. Zůstává v domku v Týně nad Vltavou, kde na ni čekají další kočičí kamarádi.

Ev. číslo 54/20, narozena cca květen 2020, přijata 20.10.2020
Přibližně pětiměsíční kočičku jsme přijali z areálu ZOO Hluboká nad Vltavou.
Bony je moc hodná, klidná a nenáročná kočička. Je čistotná. Vhodná do bytu i domku se zahrádkou.

 
l6.jpg
LUCIFERKA
 
Luciferka zůstává u paní Vlaďky Musilové z ČB, která se nabídla s pomocí a Luciferku vypiplalaheart
 
Ev. číslo 52/20
Narozena: cca 6.8.2020
Přijata: 9.8.2020
 
Maličkatou, sotva narozenou kočičku, jsme přijali společně s její sestřičkou od nálezkyně v Týně nad Vltavou. Paní šla večer venčit pejska a našla v příkopu u silnice cca třídenní koťata. Začali jsme je krmit, zahřívat, masírovat bříška. Jelikož v té době bylo depozitum / a stále je/ plné k prasknutí, nabídla se s pomocí p. Vlaďka Musilová z Českých Budějovic, která si oba prcky vzala k sobě a začala s o ně starat. Tříbarevná kočička bohužel po dvou dnech uhynula. Luciferka, o které jsme si zpočátku mysleli, že je to kluk, začala však krásně prospívat, přibírat a z malého černého klubíčka se začalo klubat něco zajímavého.... ;-) Po pár týdnech je z ní krásná želvovinová kočička ! A jelikož p. Vlaďka tohle malé stvoření doslova vypiplala až do dnešní podoby, nelze se divit, že Luciferka u ní našla svůj domov nastálo. Děkuje za skvělou péči a pomoc , která byla nabídnuta v pravý čas.
 
 
MONTÍK A MALVÍNKA
 
Do nového do domova odjeli 18. října 2020 společně kočička Malvínka a kocourek Montík. Budou bydlet v domku se zahrádkou nedaleko Týna nad Vltavou!heartheart
 
montik.jpg
MONTÍK
 
Ev. číslo 28/20, narozen cca konec května 2020
Přijatý 8.7.2020
 
Maličkého kocourka jsme přijali od Městské policie z Veselí nad Lužnicí. Kocourek byl nalezený na vlakovém nádraží ve Veselí. Byl přímo zaklíněný mezi kolejemi, odsud ho vyprošťovali místní hasiči.
Montík je zatím velmi vystrašený ze všech událostí, které ho potkaly. Největší radost mu udělala miska s kočičím mlíčkem a dobrá bašta. 
 
 
malvinka.jpg
MALVÍNKA
Ev. číslo 34/20, narozena cca konec května 2020
přijata 25.7.2020
 
 
Koťátka Malvínku s Muffinem jsme přijali z obce Koloměřice u Týna nad Vltavou, kde je původní majitel "odložil" na pozemek ke koním a myslel si, že pro ně dělá zřejmě to nejlepší. 
Malvínka je pohodové a neposedné kotě. Je mazlivá, přítulná, záchůdek používá vzorně.
Muffinek bohužel v úterý 4. srpna zemřel.
Malvínka je zatím 1x odčervena a odblešena. Je vhodná do bytu i domku se zahrádkou.
D
iin2.jpg
ČIČIN
 
Ev. číslo 36/20, přijatý 6.8.2020
Narozen cca květen 2020 
 
Do nového domova odjel Čičin 12. října! Přijela si pro něho mladá paní s dcerkou z Tábora. Mají doma již jednoho pětiletého kocourka a chtěly dát domov nějaké handicapované kočičce. Čičin se hned od první chvíle od nové majitelky nehnul, nechal se chovat, mazlil se, no zkrátka si to náležitě užíval.  Podle první zprávy od majitelky seznamování s novým kočičím parťákem i novým prostředím proběhlo dobře a Čičin se hned zabydlel.
 
Zcela dehydratovaného a vyčerpaného kocourka našla mladá rodina u silnice v obci Temelín. Nálezci poskytli kocourkovi nejen dočasný azyl, ale i tolik potřebné veterinární ošetření, za což jim patří velký dík.
 
Během několika dní se kocourek zotavil, zůstává však problém s očičkama - dle vet. vyšetření na jedno oko nevidí a na druhé cca na 50 %. Čičin  nyní dostává ATB, mažeme obě očička a 2x denně kapeme. Za 14 dní půjdeme na kontrolu. I přes svůj současný handicap je kocourek velký mazel, rád si hraje a lumpačí. Až dovolí jeho zdravotní stav, bude možná adopce a to pouze do bytu.

p.jpg

PITKIN

Ev. číslo 29/20, narozen asi začátkem roku 2019

Přijatý 26. června 2020

Pitkin odjel 3. září 2020 do nového domova v Praze, kde bude mít dalšího kočičího kamaráda.

 

Píťa byl odebrán od nezodpovědného chovatele, který si myslel, že krmení 1x týdně je pro kocoura dostačující. Nyní baští jak o život. Převážně baští granulky, konzervu vezme jen malinko.První dny byl hodně bojácný a jeho útočiště bylo pod postelí a vycházel jen večer. Nevěděli jsme, jak bude reagovat na ostatní kočky, nakonec obavy byli zbytečné a kocourek kočky přijal v pohodě . Zatím je tedy sám v pokoji, ale už má snahu chodit i po domě a objevovat co je kolem něj. Je zvídavý a miluje lidskou společnost, rád se mazlí. Pokud mu jiná kočka ukáže nelibost se seznamovat, tak Píťa se spíš stáhne než aby vyvolal konflikt. S kočkama, které ho berou v pohodě není problém, klidně spolu vedle sebe leží. Je opravdu neskutečný mazel.
Kastrace proběhla 3. července, trojkombinaci dostal 9.července po prohlídce veterinářem. Jedná se o zdravého kocourka a podle hlavy to bude velký kocour ( potvrdil to co jsme si mysleli ). 

 
cucin.jpg
ČUČIN
Ev. číslo 44/20, narozen cca duben 2020, přijatý 26.9.2020
 
Kocourka jsme přijali od MěP v Týně nad Vltavou. Pohyboval se na sídlišti Hlinky a protože hledal kontakt a teplo, zaběhl do jednoho vchodu zdejšího paneláku. 
Kocourka si 27. září 2020 vyzvedla majitelka.
 
 
johanka.jpg
JOHANKA
 
Ev. číslo 24/20, narozena cca duben 2020
Přijata 31.5.2020
 
V neděli 6. září odjela do nového domova Johanka. Zůstává v Týně v baráčku se zahrádkou. Společnost jí budou dělat dva kocourci a psí kámoška Baruška.
 
Kočičku jsme přijali od starší paní z obce Dolní Slověnice, která se z pronajatého domku musela odstěhovat do bytu a nemohla si všechny svoje kočky vzít sebou. Odvezli jsme kočičí mamku Bertičku a šest koťat, která byla ve špatném stavu.  I přesto, že koťatům byla nasazena ihned ATB,  pět jich uhynulo.  Tomuto by se dalo předejít, kdyby majitelka včas všechny své dospělé kočky nechala vykastrovat ! 
Johanka prošla také velmi zdlouhavou léčbou, nakonec na rozdíl od svých sourozenců svůj boj vyhrála. Je to veselá a neposedná kočičí slečna, má ráda všechny hračky, zejména míčky. Je čistotná, vhodná především do bytu, kde by uvítala dalšího kočičího kamaráda.

vendulka.jpg

VENDULKA

Ev. číslo 25/20, narozena cca 2010

Přijata 1.7.2020

Do nového domova do Bechyně v pondělí 31. srpna odfrčela Vendulka. Bude bydle v bytě s dalšími zvířecími kamarády/ mezi nimi je i  náš bývalý svěřenec Mikešek/.

Kočičku jsme přijali od nálezců z chatové oblasti nedaleko obce Ostrovec u Písku.
Kočička se zde najednou objevila a dožadovala se pozornosti, mazlení a nějaké dobroty. Nálezci se snažili najít majitele, obešli všechna nejbližší stavení, kočička zde však nikomu nechyběla.
Vendulka je starší kočičí dáma, je to mazel, ráda baští i přesto, že jí chybí většina zoubků. Z toho důvodu jí  také visí jazýček z tlamičky ven. Nejedná se však o žádné postižení, je to pouze z  důvodu chybějících zoubků. S ostatními kočkami vychází dobře, je to taková pohodová kočičí babička. 

madlenka.jpg

MADLENKA

Ev. číslo 32/20, narozena cca začátek června 2020,

Přijata 23. července 2020

V pátek 28. srpna 2020 odjela do nového domova Madlenka - bude bydlet v bytě v Dobré vodě u Českých Budějovic jako kočičí jedináček. Noví páníčkové měli již pro Madlenku přichystanou celou kotěcí výbavičku.

Maličké cca 6ti týdenní koťátko byla nalezeno na sídlišti Hlinky v Týně nad Vltavou. Pobíhalo mezi auty a hledalo nějakou dobrou duši, která se ho ujme. 
Madlenka je krásná mouratá holčička, sama baští, vzorně chodí i na záchůdek.
 
minonka.jpg
MIŇONKA
Ev. číslo 33/20, narozena leden 2020
Přijata 24.7.2020
 
8. srpna 2020 odjela Miňonka do nového domova do Bechyně.
S novými páníčky pro ni přijel i její nový psí kamarád, se kterým se jistě brzo skamarádí. 
Podle prvních zpráv od majitelů se Miňonka zabydlela velmi rychle, nabaštila se a dokonce si hraje.
 
Okatou mourinku Miňonku jsme přijali společně s Ninou
od mladých majitelů z Týna nad Vltavou, kteří momentálně řeší vážnou rodinnou situaci a kočičky si nemohou déle nechat.
Miňonka je rozený mazel, miluje chování, pusinkování, ráda si s člověkem povídá. Je čistotná, odčervená, kastrovaná.
 

much.jpg

MUCHLÍK

Jelikož se dosud nepřihlásil původní majitel, kocourek odjel 2.8.2020 do nového domova. Zůstává v Týně v domku se zahrádkou.

Ev. číslo 26/20, narozen cca květen 2020, přijatý 4.7.2020

Kocourka jsme přijali od nálezců v Týna nad Vltavou. Kocourek je velmi mazlivý, přítulný, dobře živený.
 

s2.jpg

SOFINKA

V sobotu 11. července odjela do nového domova Sofinka, zůstává v Týně, bydlet bude v bytě s další kočičí kamarádkou.

Ev. číslo 21/20, narozena cca 4/2020

Přijata 13. června 2020

Sofinku jsme přijali od mladých nálezců z Českých Budějovic. Kočička se pohybovala u rušné silnice u viaduktu v Suchém Vrbném. Jelikož si nálezci koťátko nemohli nechat, kontaktovali městský útulek i další organizace, nikde však kotě nepřijali.
Sofinka je nesmírně hodné a přítulné kotě. Moc ráda se mazlí a chová, vyhledává společnost lidí i ostatních zvířat. Je čistotná. Zatím je 1x odčervená, v nejbližší době bude naočkována.
22.6.2020 dneska jsem museli na veterinu. Sofinka včera hodně polehávala, všimla jsem si, že nedošlapuje na přední levou nožičku. Zřejmě špatně skočila ze škrabadla. Dostala sirup na bolest, za pár dní by mělo být všechno v pořádku.

e3.jpg

EVÍK

Evička vyrazila 14. června 2020 se svojí novou rodinou do Roučkovic u Pacova, kde bude jako kočičí jedináček bydlet v domku se zahrádkousmiley.

 

Ev. číslo 8/20, narozena asi 4/2019

Přijata 10. dubna 2020

Asi roční kočička se několik dní toulala Ústeckou ulicí v Táboře a mňoukala lidem za dveřmi. Jak místní zjistili, původní majitel kočičky zemřel a ona tak zůstala bez domova. I přes pomoc místních nebyla ulice pro kočičku bezpečná, a tak byla převezena do depozita.

Evík je mazlivá, kontaktní a upovídaná kočička. Navíc fešanda - mourinka s nádherně zelenýma očima.

Je kastrovaná, očkovaná.

Po pár týdnech v depozitu se Evička přestěhovala do Jindřichova Hradce. V neděli 31. května 2020 se po měsíci vrátila Evička. Domácí kočička /dvanáctiletá britka/ její přítomnost bohužel nedala, přestala jíst, dokonce se párkrát počurala na škrabadlo. Paní z toho byla opravdu nešťastná....
Evičce změna nijak neublížila, hned se u nás zabydlela jako by tu byla odjakživa.

20200613_171113.jpg

MÁRINKA

Márinka odjela 14. června 2020 do nového domova společně s Beruškou. Obě kočičí mimina budou bydlet nedaleko depozitní tety a dohlížet na ně bude starší kočičí kamarád.

Ev. číslo 19/20, narozena 25.4.2020

Přijata 25.4.2020

Tříbarevná kočička Márinka se narodila v depozitu venkovní plaché kočce, která se k nám dostala těsně před porodem. Kočičce se narodila 3 koťátka, jedno mrtvé, jedno uhynulo po porodu a třetím kotětem je Márinka. Zpočátku prospívala dobře, pak však také bojovala s kočičí rýmou. Nyní se zdá již v pořádku, jen jí ještě slzí očička. Je to neposedné a zvídavé kotě, stále loví myšky a míčky. Zatím je 1x odčervená. Záchůdek používá vzorně.
 

beru2_2.jpg

BERUŠKA

Beruška odjela 14. června 2020 do nového domova společně s Márinkou. Obě kočičí mimina budou bydlet nedaleko depozitní tety a dohlížet na ně bude starší kočičí kamarád.
 

Ev. číslo 16/20, narozena cca konec dubna 2020

Přijata 4. června 2020

Malinkou sotva šestitýdenní kočičku jsme přijali od Městské policie. Byla nalezena nedaleko Týna.
Beruška je moc šikovná, baští sama, chodí na záchůdek a moc ráda lumpačí. Trochu jí trápí rýma, ale není to nic vážného.
K adopci bude vhodná nejdříve koncem června.
 

mike2_2.jpg

MIKEŠ

Mikeš zůstává i s mamkou Sorchou natrvalo u depozitní tety v Chrášťanech. 13. června 2020

Ev. číslo: Mikeš 39/19

V depozitu od 4. září 2019.

Koťata byla i se svou maminkou odchycena v problémové oblasti u Jindřichova Hradce. Mourovatá Anežka a černoušek Mikeš jsou správná živá koťátka - lítají, vymýšlí lotroviny, mazlí se a pěkně papají konzervy i granulky. Anežka už do nového domova v listopadu odešla. Co Mikeš?

Mikešek - malej padouch, všechno musí prozkoumat, závislák na mamce, mazlit se moc nechce. Hygiena na 100%wink. Mikeš je v kontaktu s dalšími kočkami a bez problémů, ke psům se chová s respektem, ale vyloženě se nebojí.

sorcha.jpg

SORCHA

Sorcha zůstává i se synem Mikeškem natrvalo u depozitní tety v Chrášťanech. 13.června 2020

Ev. číslo: 37/19

V depozitu od 4. září 2019.

Kočička byla i s koťaty odchycena v problémové oblasti u Jindřichova Hradce. Maminka dostala jméno po keltské čarodějnici Sorcha, protože je to taková čarodějnice a depozitní tetě pořád "vyhrožuje"smiley a je stále poněkud odtažitá.

Listopad 2019: Sorcha, stále odmítá lidskou společnost, mazlit se nechce. Přijde jen když mám na ruce třeba nějakou pastu, to si dá, ale na pokusy o hlazení stále prská. Manipulace více než obtížná, ale asi je to i tím, že má u sebe prcky, které stále hlídá. Jinak klidná kočička, hygiena 100%.

Kastrovaná.

p5.jpg

PUNŤA

Do nového domova odjeli 12. června společně Punťa s Puntíkem. Budou bydlet v Týně v domu se zahrádkou. Majitelé od nás měliv minulosti již  adoptovaného kocourka Macíka.

Ev. číslo 17/20, narozen cca konec dubna 2020

Přijatý 4.6.2020

Černého kocourka Punťu jsme přijali společně s bráškou Puntíkem od nálezkyně z Týna nad Vltavou. Obě koťátka se objevila u ní na zahradě. Vzhledem k tomu, že má velkého psa, který není na kočky zvyklý, nemůže si koťata nechat. Punťa je nesmírně zvědavé a neposedné kotě. Rád se hraje s míčkem nebo myškou. Také je to velký pomocník, rád pomáhá tetě při úklidu - sedne si na koště a nechce ho opustitsmiley  Záchůdek používá vzorně. 

pu3.jpg

PUNTÍK

Do nového domova odjeli 12. června společně Punťa s Puntíkem. Budou bydlet v Týně v domu se zahrádkou. Majitelé od nás měliv minulosti již  adoptovaného kocourka Macíka.

Ev. číslo 18/20, narozen cca konec dubna 2020

Přijatý 4.6.2020

Bíločerného kocourka Puntíka jsme přijali společně s bráškou Punťou od nálezkyně z Týna nad Vltavou. Obě koťátka se objevila u ní na zahradě. Vzhledem k tomu, že má velkého psa, který není na kočky zvyklý, nemůže si koťata nechat.
Puntík je menší než jeho bráška, je také více bojácnější. Při příjmu měl nožičky mastné pravděpodobně od oleje / viz první dvě fotky/. Po pár dnech se z něho vyklubal krásný kočičí kluk. Rád si hraje a provádí kočičí lumpárny.
 

tom.jpg

TOM

Ev. číslo 49/19
Přijatý 19.10.2019, narozen cca březen 2019
 
V pondělí 25. května 2020 odjel do nového domova kocourek Tomík -nyní již Oskar. Bude bydlet ve Zlivi se stejně starou kočičí kamarádkou Rozárkou.
 
V depozitu je moc hodný, až zakřiknutý. Projevuje se jako samotář, je vhodný spíše jako kočičí jedináček, nanejvýš jako kamarád k jedné kočičce. Je mazlivý, přítulný, čistotný. V depozitu není moc šťastný, potřebuje co nejdříve najít svoji novou rodinu. Kastrovaný.
 
 
sisinka.jpg
SISINKA
 
 
Ev. číslo 7/20
Narozena cca říjen 2019, přijata 22.3.2020
 
V neděli 24. května 2020 odjela do nového domova. S novými majiteli a starším kočičím kamarádem bude bydlet v domku v obci Otín u Jindřichova Hradce. Ať se máš jjen dobře, holčičko!
 
Kočičku jsme přijali od nálezkyně z Haklových Dvorů. Sisinka se zde náhle objevila zhruba před třemi týdny, patrně ji zde někdo vysadil. Paní Jana jí chodila pravidelně krmit a snažila se jí najít alespoň dočasný domov. Kočička se zpočátku  bála, ale časem získala důvěru a nechala se od ní i pohladit. Jelikož se zatím nepodařilo domov najít, přijali jsme ji do našeho depozita.
Sisinka je velmi mazlivá a přítulná kočička. V depozitu se ihned zabydlela a sama si přišla pro pomazlení. Je naprosto čistotná. Zatím je 1x odčervená. Kastrovaná. Je vhodná především do bytu.
 

eda2.jpg

EDA

Ev. číslo: 32/19

Narozen asi začátkem července 2019přijat 6. září 2019.

Edík se 23. dubna 2020 stal oficiálně kocourem Prahy. Jen na stěhování ještě čeká do konce nouzového stavu. Tak ať ti to čekání utíká, kloučku, a máš se už jen dobře!smiley

Eda byl spolu se svými sourozenci Dráčou, Eliškou a Máčkem nalezen v kukuřičném poli nedaleko Jindřichova Hradce. Hrozilo jim nebezpečí (bohužel především od lidí..), a tak se je nálezkyně, které jejich osud nebyl lhostejný, rozhodla odchytit.
Koťata jsou zdravá a hravá, když se trošku "otrkají", ráda se i pomazlí. Společně parádně lumpačí, proto by bylo ideální, kdyby do nového domova odešla ve dvojici. Eda je ze všech koťat vždycky u všeho první a jeho chuť k hraní a zkoumání je nezdolnáwinkAni chuť k jídlu jim nechybí a záchůdek používají vzorně. 
Koťata jsou zdravá, odčervená a očkovaná.
Kastrovaný.

om4.jpg

OMÍK

Ev.číslo: 3/20

Přijatý 17.2.2020

Narozen asi 2013

Dovolujeme si oznámit, že kocour Omík 18. dubna odjel do nového domova do Písku s mladým párem. Když zájemci přijeli, nechal se od nich v pohodě hladit a pak se předváděl, jak loví plyšáka winkMěj se krásně, kloučku!

V den příjmu měl na nose a očích ohromnou zaschlou krustu, měl tím zadělané obě nosní dírky (rýma, z očí teče doslova hnis), třicet minut mu byla tampóny pomalu odmáčená a pinzetou odstraňovaná páchnoucí krusta, která už hnila na kůži. Tkáň byla na hodně místech poškozená až do živa. Z nosíku vytažené „špunty“, tak se mu ulevilo trochu v dýchání.

Velmi hubený a silně nastydlý, pravděpodobně s parazity vnitřními i vnějšími, momentálně toto neřešíme, prioritně léčba silnými ATB injekčně denně – vet. nechce kombinovat s další léčbou parazitů, aby to kocour vůbec vše zvládnul. Má potíže s dýcháním, celkově hodně slabý, nutný klidový režim. Kotík bez průjmu a zvracení, pije, baštil by, ale moc mu to nejde – oteklý krk z nastydnutí, určitě bolestivé, zánět.

Neskutečný mazel a vděčníček. Je to fakt sušinka, jen tak posedává a polehává, ale přesto nastavuje hlavinku a už i předl . Nechá se pochovat a je strašně rád, když za ním na karanténu někdo přijde a je tam s ním. Docela dost povídá, teda spíš se o to snaží, moc to zatím nejde (zahlenění).

Aktualizace z 31. března 2020: Čtvrtý den je venku z karantény s ostatníma kočiskama – od první minuty v domě je s ostatníma bezproblémový – spíš se jich bál, když zjistil, že oni se taky bojí, vymezil si svůj prostor a akceptuje jejich prostor, pohoda, žádné bitky apod., neznačkuje, což je fajn a kéž to tak zůstane, záchůdek zcela bez problémů od první chvíle jak v karanténě, tak doma...

Povaha – jeho ZÁSADNÍM životním cílem je žrádlo – pořád, hodně a šmejdit. Je to děsná vtírka na mazlení a mňoukal, jak vidí člověka, hned běží k němu a zdraví a lísá se...., o kočičí holky nejeví absolutně žádný zájem, ani o kočičí hry, rád by lehce omrknul zahradu, ale ještě se neodvážil, okukuje kočičí dvířka, ale odvahu ještě nemá....časem si myslím, že se půjde ven podívat, ale určitě to nebude nic moc, protože teplo a pelíšek = to je ono a náležitě si to užívá.

Zdravotně:

  • 13.3, kastrace – bez problémů, vše proběhlo dobře. Při narkóze mu paní veterinářka vyčistila zuby (zubní kámen), bylo zjištěno, že mu chybí jeden špičák (vypadlý, vyražený starým úrazem ??– nevíme – staré a zhojené).
  • Omík měl alergickou reakci, ale nevíme přesně na co (krátce po kastaci)– osypal se po celém těle, radši jsem přestala dávat i kapsičky, mohlo to být i z léčby ATB nebo antiparazitika, ale nevíme, každopádně už se téměř zhojil, čistila sem obyčejným řepíkem na doporučení vet. a je to dobré.
  • Průjem konečně skončil (proto taky mohl konečně z karantény, zkusila jsem na doporučení podávat tvaroh, protože nic nezabíralo, tvaroh zabral, navíc ho Omík miluje.
  • Oči – stále občas slzí a obávám se, že to možná bude „chronik“ :(
  • Je to prostě starší kocour, kterej je celej „zrychtovanej“ a obnova bude nadlouho a možná nebude úplně 100%, ale hurá, že je to jak to je. Normálka funguje a je to prdka :D
  • Hodně, opravdu hodně přibral na váze a kožíšek se nám taky velice zjemnil...jen tak dál :) (dostal na veterině pochvalu !!! :)
Krásně pravidelná mouratá kresba na hřbetě, bříško a tlapky bílé, vousky bílé, oči žluté.

pagetka2.jpg

ŠPAGETKA

Ev. číslo 30/19

Přijata 13.8.2019, narozena cca červen 2019

Špagetka odjela 5. dubna 2020 do nového domova. Určitě se bude mít skvěle, bydlet bude v Táboře, bude mít kočičí kámošku a budou spolu jezdit na chalupu! Měj se krásně, holčičko!heart

Kočičí sourozence Štaflíka a Špagetku jsme přijali od nálezců z obce Kostelec nedaleko Týna nad Vltavou. Koťátka byla při příjmu velmi hubená a začervená. Více jak měsíc byla obě  koťátka v léčení, několikrát musela být odčervena, brala ATB na rýmu, léčili jsme i průjem. Po necelých dvou měsících od příjmu jsou již v pořádku a mohou odejít do nového domova.
Špagetka je klidná kočička, má ráda lidskou společnost, ráda se mazlí. Je vhodná do bytu i domku se zahrádkou.
 
 
jerry.jpg
 
JERRY
 
Ev. číslo 51/19
Narozen cca září 2019,
přijatý 1.11.2019.
 
Jerry 7. března 2020 vyrazil směr ČB za kočičí kamarádkou Sheilou - u nás Aničkou. Hodně štěstí, kluku!wink
 
Maličkého, sotva osmi nedělního kocourka, jsme přijali od městské policie v Týně. Kocourek byl nalezený v kontejneru v obci Všeteč nedaleko Týna nad Vltavou s dalšími třemi sourozenci. Jelikož je u nás již delší dobu stop stav, ujala se koťat dočasně rodina jednoho z městských policistů, která našla třem prckům nový domov. Zůstal jen Jerry a tak byl přijat k nám do depozita.
Jerry je veselé a milé kočičí mimino, baští sám, rád si hraje, vzorně chodí na záchůdek. Adopce bude možná po dalším odčervení a následném očkování. Kastrace v dospělosti je podmínkou adopce.
Nachází se v Týně nad Vltavou.
 

 

mata-2020.jpg

MATĚJ

Ev. číslo 6/20, narozen cca duben 2019

Přijatý 15.2.2020

5.3.2020 odjel s velmi milými mladými lidmi do domku do Dolního Bousova nedaleko Mladé Boleslavi, kde nahradí ztraceného kocourkaheart

Mazlivého kocourka Matěje jsme přijali od MěP v Týně nad Vltavou. Kocourek pobíhal bezprizorně po sídlišti Hlinky v Týně. Jelikož se dosud nepřihlásil majitel, nabízíme kocourka k adopci. Matěj je nesmírně kontaktní a mazlivý kocour.  Miluje vodu, nesmí propásnout žádné napouštění vany. Je čistotný, odčervený.
 

 

img_20191016_134121.jpg

MÁČEK

Ev. číslo: 34/19

Narozen asi začátkem července 2019přijat 6. září 2019.

Máček odjel do nového domova do Prahy 24. února 2020. Měj se krásně, hošíku!heart

Máček byla spolu se svými sourozenci Dráčou, Eliškou a Edou nalezen v kukuřičném poli nedaleko Jindřichova Hradce. Hrozilo jim nebezpečí (bohužel především od lidí..), a tak se je nálezkyně, které jejich osud nebyl lhostejný, rozhodla odchytit.
Koťata jsou zdravá a hravá, když se trošku "otrkají", ráda se i pomazlí - speciálně Máček se rád nechá podrbat, ovšem to neznamená, že v lovu plyšmyši nějak zaostává! Společně parádně lumpačí, proto by bylo ideální, kdyby do nového domova odešla ve dvojici. Chuť k jídlu jim nechybí a záchůdek používají vzorně. 
Koťata jsou zdravá, odčervená a očkovaná.
Kastrovaný.


 

 

an.jpg

ANEŽKA

Ev. číslo: 13/19

Narozena cca koncem dubna 2019

Přijata 17.června 2019

Anežka odjela do nového domova v neděli 23. února 2020 a bydlet bude v Bechyni.
Ať se ti daří, holčičko!heart

A jak to s Anežkou bylo?
Čtyři koťátka odložil nezodpovědný majitel v kýblu do cizí zahrady v obci Hosty u Týna nad Vltavou. Majitelé zahrady mají však psy, kteří nejsou na kočky zvyklí, a tak se koťátek nemohli ujmout. Pro dvě však našli ihned nové majitele a dvě holčičky putovaly k nám do depozita. Zpočátku obě kočiny při jakémkoliv kontaktu syčely, ale pak pochopily, že hlazení a chování je docela prima. Anežka je takové malé zlobilo, ráda si hraje, lumpačí na škrabadle. Potřebuje ještě více domazlit. Je odčervená, odblešená.  Záchůdek používá vzorně. Její sestřička Andulka odešla 28.června 2019 do nového domova, tak nenechte Anežku dlouho čekatwink
 
Když přišla Anežka do depozitu, utíkala do prvního úkrytu, který jí byl na očích. První noc se přesunula pod gauč, odkud nevylezla následující dva týdny, maximálně na kočičí záchodek. Jídlo jí teta musela podstrkávat až pod nos. Kontakt s člověkem pro ni neexistoval. Při přiblížení vždy začala syčet a utekla pryč. Nyní z ní ovšem vyrostlo pěkné zlobidlo. Ráda si hraje, hlavně zlobí kočičí kamarádky, které by nejradši odpočívaly někde o samotě, proto by bylo nejlepší, kdyby k sobě měla nějakého kočičího parťáka. Navzdory obtížnému začátku se pěkně vymazlila, nyní si i sama přijde pro pohlazení a při krmení se musí dávat pozor, aby jí člověk nezašlápnul, protože se začne proplétat mezi nohama jak při slalomu. Anežka je tedy správňácké kotě jak má být. I přesto by ještě potřebovala domazlit.

bohunka2.jpg

BOHUNKA 2018

Evidenční číslo:16/18

Narozena cca 2015

Do nového domova do obce Nuzov u Pasek odjela 22. února 2020 dosud stále plachá Bohunka. Majitelka si vybrala ještě kočičku Mourinku (viz info níže), které ještě nebyla v nabídce. Kočičky budou bydlet ve stavení s uzavřeným dvorem, kde mají ideální podmínky pro venkovní kočičí život. Společnost jim bude dělat kocourek Tygřík, který podle prvních zpráv od majitelky, přišel hned nové kamarádky přivítat. Hodně štěstí, holčičky!

A jak to bylo s Bohunkou než našla domov?

V depozitu od: 25.5.2018

Zdravotní stav při příjmu: Podchlazená, vyděšená, velký stres, vyhladovělá, zanedbaná.

Příběh: Bohunka byla nalezena v areálu MŠ na sídlišti Hlinky v Týně nad Vltavou. Za velmi silné bouřky, ve večerních hodinách ležela pod keřem a svým tělem chránila před proudy vody čtyři čerstvě narozená koťata. Sama se celá chvěla strachem i zimou, byla úplně promáčená chudáček.

Povaha: Nevíme, co Bohunka musela všechno ošklivého zažít, ale je stále velmi plachá a nekontaktní. Jako matka se však o svá koťata starala naprosto vzorně.

Vzhled: Moc hezky stavěná mourinka s bílou pusinkou J a krásnýma, velkýma očima. Už po pár týdnech pořádného jídla má skutečně velmi kvalitní srst. Předpokládáme, že až se fyzicky ještě více zotaví, bude mít časem srst mimořádně krásnou a hustou.

 

20200206_211158.jpg

MOURINKA

Ev. číslo 5/20

Narozena cca 5/2019

Přijata 27.8.2019 -  kastrovaná

Tři odrostlá mouratá koťata jsme přijali z Čihovic u Týna nad Vltavou. Koťata zde zřejmě odložil nezodpovědný majitel. Sestřička Jasmínka už nový domov našla, bráška Colombo na nový domov ještě čeká.

Všechna byla odčervena, odblešena, několikrát jsme také museli přeléčit kočičí rýmu. Kastrovaná.

 
davidek.jpg
 
DAVÍDEK
 
Ev. číslo 1/20
Narozen cca záři 2019, přijatý 22.10.2019.
 
Na malého plachého kocourka jsme byli upozorněni obyvateli Budějovické ulice v Týně nad Vltavou. Koťátko žalostně mňoukalo pod zaparkovanými auty, při snaze ho odchytit však bleskově zalézalo do motorů aut. První pokus o odchyt se nepodařil, druhý den však byl  kocourek vyhládlý natolik, že se již nechal odchytit. Více jak dva měsíce se vyhýbal jakémukoliv kontaktu, při snaze ho pohladit nebo se k němu přiblížit, prchal do úkrytu. Časem však přišel na to, že mu nikdo nechce ublížit a že hlazení a mazlení je celkem příjemné a najednou se z něho vyklubal kontaktní a mazlivý kocourek.
 
9.2.2020 odjel do nového domova do Husince, kde bude bydlet v domku se zahrádkou
Podle prvních zpráv od nových majitelů  probíhá zabydlování dobře a Davídek dostal jméno Alfíksmiley

pep.jpg

PEPÍNO

Ev. číslo 60/19

Narozen cca 5/2019, přijata 28.11.2019

Kocourek Pepíno 3. února 2020 odjel do nového domova do Borotína u Tábora, kde bude mít kočičího i psího kamaráda.

Kocourka jsme přijali od MěP v Týně. Dva dny se zdržoval u Autoservisu Novotný v Týně a mňoukáním se dožadoval jídla a společnosti. Domníváme se, že ho zde někdo zřejmě vyhodil z auta. Pepíno je veliký mazel, rád se chová, je to celkově klidnější kocourek, vhodný především do bytu. S ostatními kočkami i menšími pejsky vychází dobře. Je čistotný, 2x odčervený.

snehurka.jpg

SNĚHURKA

Ev. číslo 64/19
Narozena cca 9/2018, přijata 18.12.2019
 
Sněhurka odjela do nového domova v sobotu 25. ledna 2020. Bydlet bude v Bechyni v bytě s kočičí kamarádkou Vločkou, která byla adoptována  v dubnu 2017 také z našeho depozita. Mějte se spolu krásně, holkyangel!
 
Sněhurku jsme přijali od nálezců ze sídliště Na Libuši v Bechyni. Zdržovala se několik dní pod auty a mňoukáním se dožadovala jídla a tepla. Sněhurka je kontaktní kočička, má velmi ráda lidskou společnost, s ostatními kočkami vychází také dobře. Je čistotná. Vše nasvědčuje tomu, že se jedná o bytovou kočičku. Kastrovaná.

 

beda.jpg

 

BÉĎA

Ev. číslo: 42/19

Béďa odjel do nového domova v sobotu 25. ledna 2020. Bydlí teď v Drhovicích u Tábora s dvěmi slečnami a za kamarádku tu má dvou letou kočičku také z útulku a pejska. A bude moct chodit i ven na zahrádku. Co víc si přát! Hodně štěstí, Béďo!heart

A jak to bylo než se kocourkovi poštěstilo?

Koťata nalezena 4. září 2019 v papírové krabici v kontajneru v obci Chrášťany. Jeden prcek musel být bohužel uspán (zhnisaná nožka a infekce...).Ostatní tři jsou v péči naší Verči, které se povedlo nahradit jim maminku a statečně je vypiplalawink

Béďa je hodně papací, je první u mističky a brání si jí před ostatními hlasitým vrčením a odstrkováním konkurence tlapkou. Je z celé trojky největší a nejtěžší, to ale neznamená, že by to byl nějaký Otesánek. První zkouší nové hračky a vydrží si s nimi i nejdéle hrát. Zkrátka, když něco dělá, dělá to pořádně. Tak je to i s mazlením. Rád vyleze na rameno a hraje si s vlasy. Používání záchodku je od malinka samozřejmostí.

 

 
 

 

Portrét


Kontakt

Kočka v srdci zs

DORUČOVACÍ (box) ADRESA

Kočka v srdci z.s.
Zahradní 361
373 61 Hrdějovice

kockavsrdci@seznam.cz