Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tichá vzpomínka 2022

a2.jpg
 
 
ANDĚLKA
 
 

 

 
 
 
Ev. číslo 31/22
Přijata 30.10.2022
Narozena cca srpen 2022
 
 
 
12. prosince 2022 jsme Andělku museli nechat odejít. Hned při příjmu trpěla průjmem, postupně se zlepšila, zlepšení však trvalo jen pár dní, proto jsem posunuli i očkování, pak další léčba, začala být apatická, málo jedla a během dvou dnů se jí bříško naplnilo tekutinou. Po konzultaci s vet jsem se rozhodli pro uspání. Nic jiného nešlo udělat...
 
 
 
Maličkou kočičku jsme přijali od Městské policie v Týně nad Vltavou. Byla nalezena nedaleko obce Netěchovice v chatové oblasti. Podle nálezců se zde pohybovalo sedm takových koťat, odchytit a předat městské polici se jim však podařilo pouze jedno.

Andělka trpěla při příjmu silným průjmem. Zpočátku byla také dost vystrašená a nechtěla se moc kamarádit. Během pár dnů jsme průjem vyléčili, Andělka se rozkoukala a nyní je z ní velký mazel.  Po dokončeném očkování bude hledat ten nejlepší domov.

 

bobina.jpg

 

BOBINKA

 

 

 


Ev. číslo: 45/19

Narozena: cca 2014

V depozitu od: 6. října 2019

 

 

30. listopadu 2022: Bobinku jsme nechali po konzultaci s vet odejít. Po kapačkách se stav trošku zlepšil, bohužel ráno zhoršení, krevní testy velmi špatné. Je nám to líto.

 



Příběh Bobinky je smutný....plachá venkovní kočička našla před lety svůj "domov" na sídlišti Hlinecká v Týně nad Vltavou, kde ji krmily dvě hodné paní. Přespávala u vchodu do paneláku na nízkém stromku, kde se cítila v bezpečí před lidmi i psy. Postupem času získala důvěru svých krmiček, nechala se občas i pohladit. Ty ji nechaly na vlastní náklady vykastrovat, pravidelně ji odčervovaly a Bobina si žila svůj spokojený kočičí život. Před pár týdny však proběhly před domem určité stavební úpravy, došlo k poražení stromku i celkovému vytrhání vzrostlých keřů a tak Bobina přišla o svoje zázemí. Nové útočiště si našla v díře pod panelem nedaleko vchodu. Bohužel si část nájemníků její přítomnost nepřála a tak během několika dní byly v díře, kde Bobina přespávala, nasypány střepy. Domluvily jsme se tedy s paní na odchytu. Také jsme jí doporučily, aby napsala a vyvěsila výzvu, že bude probíhat odchyt a aby nikdo kočině záměrně neublížil. Upozornění z nástěnky však někdo během chvíle odstranil. V den odchytu se Bobina neobjevila..... Paní jí začala volat, hledat a následně si všimla, že díra je zasypána kameny a cihlami…...a Bobina byla uvnitř. I přesto, že kočička byla velmi vystresovaná, odchyt se podařil a tak jsme mohly Bobině poskytnou bezpečný azyl.. a i když trvá stop stav, je nutné ty drobky v ohrožení přijmout. Nejsmutnější na tom ale je, kam až může zajít nenávist....
Bobina je kastrovaná, odčervená, zatím plachá, nekontaktní. S ostatními kočkami v depozitu vychází dobře.

 

Ve čtvrtek 1.4.2021 odešla do nového domova Bobinka. Bydlet bude se starší paní v bytě v Týně, kde  nahradí nedávno zemřelou kočičku.

Z adopce se však vrátila 8. dubna 2021.  Celou dobu byla v novém domově zalezlá v gauči, nechodila na záchůdek, moc nejedla. Depozitní teta byla s rodinou v každodenním kontaktu, zkoušeli různé varianty, nakonec se po vzájemné domluvě rozhodli o převezení zpět do depozita. Na cestu dostala výslužku v podobě různých dobrot. Bobinka to v depozitu hned poznala, najedla se a uvelebila se v kukani se svým oblíbeným kamarádem Kulíškem. Brala to spíše jako takový výlet.

 

 

 
z1.jpg
 
 
ZLATUŠKA
 
 
 
Ev. číslo 40/22
Narozena cca září 2022
Přijata 9.11.2022
 
 
Malinkou velmi hubenou kočičku jsme přijali od dvou mladých slečen, které koťátko našli v Týně nad Vltavou na autobusovém nádraží vedle Lidlu.
Zlatuška byla při příjmu celá ušmudlaná od nějakého mouru, hubená, podchlazená.
 
Bohužel svůj boj i přes veškerou snahu 13.11.2022 prohrála.
 
 

 

 

sudlik-2-2022--10-.jpg

 

ŠUDLÍK

 

Ev. číslo  60/21

Narozen podzim 2020

V depozitu od  15. 8. 2021 

Kastrovaný, očkovaný

 

Kocourek se ztratil. (8/2022).
2 měsíce probíhalo intenzivní, ale bezvýsledné pátrání (podrobně: opakovaný tisk letáků a vkládání všem občanům obce do schránek, leták na obci, zapojení známých v obci, hledání na internetu, osobní jednání se všemi sousedy v blízkém okolí.
Všichni sousedé v blízkém okolí jsou "kočičí". Mají kočky a je běžné, že se kočky na zahradách navštěvují a nikomu z nás to nevadí.....nikdo kotíka neviděl, nikdo nenašel tělo, žádné stopy - nic!.

 

 Pochází z obce Světlá z Vysočiny.  K nejmenovaným lidem se na podzim přitoulala březí kočička a porodila 3 koťata.  Pár obešel všechny chalupy v malé vsi – ničí nebyla. Předpokládáme, že byla „vysazena“ z auta. Lidé se koťátek i kočičky ujali, nechali všechny vykastrovat. Koťata rostla a Šudlík si všimnul, že u sousedů mají sportovní holuby, kteří večer co večer sedávají po zahradě – okřídlená večeře u nosu. A problém byl na světě. Majitel holoubků chtěl kocoura zastřelit , bylo to o fous a tak je u nás….

2/2022 - Šudlínek je citový "závisláček" na lidech, mazlíček největší, ale určitě by neměl být v novém domově sám. Rád si hraje, s ostatními naprosto nekonfliktní. (V depozitu velké přátelství  se Sallynkou, kdyby někdo chtěl oba? :) - Bylo by to hezké, není podmínkou.) Zdravý, čistotný, potřebuje svobodný výběh ven (kočičí dvířka - umí používat bez problému) Stačí i menší zahrádka, netoulá se, venku nebývá dlouho a na zavolání vždy přiběhne. ale pobyt venku by mu chyběl. Umí lovit i myšky - občas... 

Pozor: 100% vítací kotík a 100% se Vám bude cpát do postele. S člověkem usíná do 5 minut a v noci se "nehrabe", nechrápe :D . 


 

 

img-20220801-wa0002.jpg

 

JÁJA

 

14. září 2022 jsme museli nechat uspat Jáju - její stav se od včerejška rapidně zhoršil, už se téměř dusila... Několik posledních měsíců měla problémy se srdíčkem, stejně jako  Budrinka, její psí mamka. Brala několik léků denně, prala se s tím statečně.

 

Narozena cca září 2011, v depozitu od listopadu 2011

 (přijata jako štěně s maminkou Budrinkou)

Miniaturní stvořeníčko se známkami psa,bílo zlatálaughdevilangelheartyesenlightened

Nalezena se svou psí maminkou v příkopu u silnice. (Viz. příběh Budrinka)

Citově absolutně závislá na depozitní tetě, miluje ji neskutečným způsobem, ještě jako štěňátko šance na adopci, adopce naprosto selhala, Jája prostě nechce. Je pravdou, že pouto mezi paní Romanou a fečkou Jájou je hodně zvláštní. Fence říkáme, že je to kouzelný pes, protože pozná povahu lidí. Není to žert, je to zvláštní a moc se to slovy popsat nedá. Také když se ochočovala Budrinka, Jája byla takový most mezi tetou a svojí mamkou…..je to nepopsatelné. Jája do depozita jednoznačně patří, Ti z Vás, kdo ji někdy již viděli, to chápou, kdo Jáju neviděl, věřte prosím.

Jája je 100% „byťák“, „gaučák“ a je to největší kočičí kamarádka. Kočky miluje a kočky milují ji. Proč? To nikdo neví. Je také pravda, že někteří kočičí jedinci jsou možná větší než Jája laugh ….žádná kočka Jáje neublíží, psi stejně tak. Je nejmenší ze všech, ale může si dělat úplně co se jí zlíbí, tohoto VIP nepsaného práva nikdy nezneužila! 


 

 
 
patrik.jpg
 
Patrik
 
ev.č. 22/22
 
Patrik bohužel odešel za duhový most.
 
Sourozenecké trio přijato 29.6. 2022 z Bavorovic.
Kotíkům jsou zhruba 2 měsíce a brzy budou hledat své pelíšky.
Tak si to zopakujeme - KASTRUJTE, pokud pak nemáte zájem starat se. Kočka opravdu nemusí mít 1x za život koťata!  
 
 
 
 
zrzik2.jpg
 
 
ZRZÍK
 
 
Ev. číslo 4/22
Narozený cca 2017 - 2018
Přijatý 24. ledna 2022
kastrovaný
 
 
Zrzíka jsme nechali odejít za duhovy most. Zrzíka jsme nechali odejít za duhovy most. Zrzíka jsme nechali odejít za duhovy most, v poslední době se potýkal se zdravotními problémy způsobenými nemocí FIP, která u něho byla před nedávnou dobou potvrzena. Měj se krásné kloučku (zrzík nebyl ve společnosti jiných koček)
 
 
Kocourka jsme přijali z Tábora od pána, který se o něho ze zdravotních důvodů nemohl již starat.
Zrzík byl zpočátku nedůvěřivý, ale po několika dnech se rozkoukal a nyní je to již přímo vítací kočičí fešák. Je čistotný. Jelikož žil především venku, vhodným domovem by pro něho byl domek s zahrádkou.
 

 

cumacek-2022--1-.jpg

ČUMÁČEK
 
ev. číslo 24/22, narozen cca 2021, přijatý 9.7.2022, zemřel 10.7.2022
Kocourka v kritickém stavu jsme přijali po oznámení nálezkyně, která venčila se svojí dcerou pejsky v místě Čihovice v Týně nad Vltavou.
Kocourek byl velmi vysílený, podvyživený, dehydratovaný, oči měl zalepené hnisem a celou tlamičku měl od zaschlé krve. Na krku měl ránu plnou muších vajíček. (Depozitní teta oznámila, že v tak strašném, zuboženém stavu už dlouho zvíře neviděla! sad) KASTRUJTE!!!
Kocourka pravděpodobně srazilo auto nebo se stal obětí útoku buď ze strany člověka nebo jiného zvířete. Kvůli zranění zřejmě dlouho strádal hladem i žízní.
I přes okamžitou pomoc a nasazení léků Čumáček svůj boj prohrál........ Alespoň poslední chvilky strávil v teple, v suchu, v klidu a ne někde v roští jako odpad.
 
 

 

laura3.jpg

LAURA

Ev. číslo 11/22

Přijata 22. dubna 2022

Narozena cca 2020

kastrovaná

 10.5.2022 odešla za duhový most Laurinka.

  Přestala jíst, byla apatická nasazeny kapačky, bohužel stav se zhoršoval a tak jsme po poradě s veterinářkou souhlasili s jejím uspáním.

Velmi milou a přítulnou kočičku jsme přijali od nálezce v Týně nad Vltavou. Kočička se pohybovala v ulici Orlická již delší dobu.  Snažili jsme se dohledat majitele,  nikdo se však ke kočičce nepřihlásil.
 
 
 
 
20220218_134147.jpg
 
 
 
KUBA
 
 
 
Ev. číslo 6/22
Přijatý 18. února 2022
Narozen cca srpen 2021
 
 
 
Kocourka jsme přijali od Městské policie v Týně. Kuba se podle svědků již několik dní pohyboval na parkovišti pod kostelem a v den nálezu dokonce vlezl slečně, která parkovala na náměstí, do auta. Vše nasvědčuje tomu, že kocourka zde zřejmě někdo vysadil. Nikomu v okolí neschází.
Kuba je kontaktní a přítulný kocourek. Vhodný do bytu i domku se zahrádkou.
 
 
1.3.2022 Kuba nechce jíst, je apatický, zvrací
2.3.2022 veterina- kapačky, odběr krve, Kuba je stále apatický, nejí
3.3.2022 veterina - opět kapačky, hodnoty krve jsou téměř kritické, po dohodě s veterinářkou jsme souhlasili s uspáním.
 
 

 

 
 

 

Portrét


Kontakt

Kočka v srdci zs

DORUČOVACÍ (box) ADRESA

Kočka v srdci z.s.
Zahradní 361
373 61 Hrdějovice

kockavsrdci@seznam.cz