Jdi na obsah Jdi na menu
 


NOVÉ DOMOVY 2023

 
 
 
lizinka.jpg
 
 
LÍZINKA
 
 

Ev. číslo: 12/23

Narozena cca srpen 2023

 

Lízinka bude bydlet v obci nedaleko Týna, do nového domova odjela 14. prosince 2023.
 

 
 
I přesto, že je v současné době naše depozitum zcela zaplněné, přijali jsme 13. října malou cca dvouměsíční kočičku, kterou našly děti v obci Neznašov u Týna. Pobíhala zde bezpriozorně po rušné silnici.Koťátko dostalo od dětí jméno Lízinka. Byli jsme velmi mile překvapeni jakým způsobem děti dokázaly kotěti pomoc a jak dokázaly jednat. Jejich chování by mohlo být vzorem mnohým dospělákům.
 
 
Edit: Lízinka je samozřejmě v karanténě, po úplném vyléčení bude hledat nový domov
 
 

Nachází se v depozitu spolku v Týně nad Vltavou.

kockavsrdci@seznam.cz

V případě zájmu o adopci volejte depozitní tetě

605 788 750  (mezi 17,00 - 19,00).

 

 
 
lucik.jpg
 
 
LUCÍK
 
 
10. prosince 2023 odjel do nového domova do obce Mohuřice nedaleko Trhových Svinů, kde bude bydlet s dalšími kočičími kamarády v domku se zahrádkou
 
 
Ev. číslo 15/23
Narozen cca 2018
Přijatý 28.11.2023, kastrovaný
 
Velký mouratý kocourek byl nalezený u školy na Malé straně v Týně nad Vltavou.
Lucík je naprosto kontaktní a pohodový kocour. Ihned po přijetí jsme začali hledat majitele a dozvěděli jsme se více informací o jeho dosavadním kočičím životě. Lucík byl již v minulosti nalezen na sídlišti, kde žil zřejmě delší dobu, nikdo se k němu nehlásil. Ujala se ho tedy paní, která má doma již jednu kočičku a pejska. Lucík byl však v bytě nešťastný, chyběla mu možnost chodit ven, utekl a opět se toulal po sídlišti. Jakmile se ochladilo, začal vyhledávat příbytek v teple. Původní majitelka si ho již nemůže v současné době nechat a proto pro něho hledáme vhodný domov, kde by mohl časem chodit i ven.
 
 
 
 
elinka.jpg
 

mia.jpg

 
ELINKA A MIA
 
11. listopadu 2023 odjely holky společně do nového domova, bydlet budou v Humpolci.
 
 
Elinka -kotě z Hartmanic
Ev. číslo 5/23, narozena cca červen 2023, přijata 12.9.2023, očkovaná
Mia - kotě z Hartmanic
Ev. číslo 11/23, narozena cca červen 2023, přijata 4.10.2023, očkovaná
 
 
Pět nalezených cca tříměsíčních koťat jsme přijali od mladých nálezců 12.9.2023. Koťata byla vyhozena u již nefungujícího kravína v obci Hartmanice. Všechna koťata měla silnou rýmu, zalepené oči, ušní svrab. Původně jich bylo dokonce šest, jedno však nálezcům uteklo. Později se kotě našlo a proto jsme jej přijali se zpožděním několika dní.
 
Elinka na tom byla ze všech koťat nejhůře, na jedno oko téměř neviděla, měla silnou rýmu, skoro jsme nedoufali, že to zvládne. Následovala zdlouhavá léčba, vše dobře dopadlo a Elinka již může odejít do nového domova. Je sice trochu plašší než její sourozenci, ale určitě se časem vymazlí.
 
Mia na tom byla zdravotně podobně, také u ní probíhala delší dobu léčbu. Na rozdíl od Elinky je velmi kontaktní a mazlivá.
 
 

mourino.jpg

 

MOURÍNO

 

 

 

Ev. číslo 29/22

Přijatý 3.10.2022

Narozen cca 2017- 2018

kastrovaný

 
 
28. duben 2023 je šťastný den pro Mourína. Rebel odjel do nového domova. Bydlet bude jako jedináček v Českých Budějovicích . Děkujeme za krásný domov.
 
 
 
Kocourek pochází z Tábora, kde žil v jedné zahradě u velmi rušné silnice. Kocourek se sem přitoulal před více jak rokem. Paní, která s o kocourka starala, se pokoušela dohledat majitele, to se jí však nepodařilo. Jelikož se o kocourka již starat dále nemůže, přijali jsme ho do naší péče.
Mouríno je klidný, přátelský kocour, vhodný především do domku se zahrádkou.
 
 

 

20220310_182450.jpg

 

JANIČKA

 

Ev. číslo 7/22

Narozena cca 2020-2021

Přijata 18. února 2022

kastrovaná

 

Janina odfrčela domů  31. března 2023.
Janička odjela se svým novým páníčkem směr Bechyně, kde bude rozmazlovaným kočičím jedináčkem.

 

 

Velmi kontaktní kočička byla nalezena na sídlišti Hlinky v Týně nad Vltavou u domu čp 713. Nálezkyni ani nám se doposud nepodařilo dohledat majitele a tak jsme přijali kočičku do naší péče.
Janička je velmi kontaktní a upovídaná kočičí dáma. S ostatními kočkami se však nechce moc kamarádit, byla by proto vhodná spíše jako kočičí jedináček, případně jako kámoška k další jedné kočičce.
 
 
 

 

c2.jpg

 

ČENDA

 

Ev. číslo 30/22

Přijatý 17.10.2022

Narozen cca květen 2022

 

 

Čenda měl také velké štěstí. Z provizorního bydlení se stalo bydlení trvalé. Ze heartděkujeme! Bydlet bude společně s dalšímitřemi kočičáky (z toho jsou dva také z našeho depozita) a hafanem.

 

 

 

Černého kocourka jsme přijali na žádost majitelů domku, ke kterým se přitoulala plachá bezprizorní kočička, porodila zde kotě a následně zmizela. Kocourek byl zpočátku velmi plachý, paní ho však učila na jídlo, věnovala mu čas a tak se jí za nějakou dobu podařilo kotě bez problémů odchytit  a předat k nám do péče.
Čenda je kočičí puberťák. Rád se mazlí, chová, hraje si. Je čistotný. Může být jako jedináček ale i jako parťák k další kočičce.
 
 
Očkovaný a kastrovaný.
 
 

 

lord.jpg

 

LORD

 

 

Ev. číslo: 25/19

Narozen: cca 2016-2017

V depozitu od:  2. srpna 2019

 

 

Jen chvíli byl Lord v bytě u tety Jaru "depozitním kocourem". Po týdnu si celou rodinku obtočil kolem packy a v Budějicích zůstává natrvalo. Jaru, děkujeme za ten báječný domov! heart
 

 


Lord byl přijat velmi zbídačený. Objevil se v areálu Zoo Hluboká nad Vltavou, kde však nemohl déle zůstat a tak byl po domluvě s ošetřující veterinářkou přijatý do našeho depozita. Lord má po celém těle svrab a je podvyživený. Při příjmu byl vykastrovaný a celkově ošetřený (svrab, vnější i vnitřní parazity) Zatím je plachý, postupně se také učí používat kočičí záchůdek.
Po měsíci a kousek, kdy Lord přišel do depozita k tetě Romance... Lord se s její pomocí dal do kupy a je z něj Pan kocour. Po kastraci se trošku zakulatit, jídlo totiž miluje. Jen se ještě nechce moc kamarádit, ale na tom se pracuje,
Aktualizace červen 2020: Lord začíná dělat pokroky! Hledáme trpělivé páníčky!

 

bella.jpg

 

 

BELLA

 

 

Ev. číslo: 46/22

Narozena cca říjen 2023

Místo nálezů Větřní

 

Bella našla 19. března 2023 nový domov, bude bydlet v Týně.

 

 
Bella je velmi přátelská a kontaktní kočička, ráda si hraje s míčkem a myškou, s ostatními kočkami vychází dobře.
 

 

lexik.jpg

 

LEXÍK

 

Ev. číslo 43/2

Narozen cca 2020

Přijatý 27.12.2022

kastrovaný

 

 

Lexík odjel do nového domova 15. března 2023. Bude bydlet v Týně s kamarádkou Mickou.

 

 

Velmi vyhublého kocourka jsme přijali od majitelů chaty, kteří přijeli na dovolenou a našli zde zbídačeného kočičího návštěvníka.

Lexík je velmi přítulný a hodný kocour, je již kastrovaný. Bohužel se u něho ukázal zdravotní problém a to ten, že se otočí hlavou a přitom vždy upadne. Vše se odehrává poměrně v krátkých intervalech. Zatím neznáme důvod, může se jednat o následek nějakého zranění nebo také o probíhající závažnou nemoc. Čekáme na výsledky krve, zatím dostal kortikoidy a vitamíny.

 

 

a.jpg

 

ARNOŠT

 

Ev. číslo: 5/22

 

Arnoštek odjel do nového domova 15. března 2023 a bude bydlet

v Budějovicích.

 

Kocourek sražený autem v obci Žimutice. Podle vyšetření nemá zlomeniny, ale je v šoku, má silný otřes mozku, je celkově pohmožděný. Arnošt je kastrovaný. Nálezkyně kocourka se snažila dohledat v obci majitele, avšak bezvýsledně. Další hodiny ukáží, zda kocourek přežije. Držte mu palce. Ačkoliv nepředpokladáme, že by se majitel ozval, přesto případného majitele hledáme.

 

Aktualizace listopad 2022: Depozitní teta má z Arnoštka velikou radost. Když porovnáte fotky při příjmu a teď, je to úplně jiný kocour. Trvalo to tedy víc jak půl roku, a teta už si myslela, že se nikdy neskamarádí. Jakmile se k němu jen přiblížila, sekal, prskal. Teď tetě už nadává, když má prázdnou misku, může si ho pohladit, dokonce si ho vzala do náruče! Prostě se z něho stává pohodář.heart

 

 

luna.jpg

 

LUNA

 

Ev.číslo: 45/22

Místo nálezů Větřní

 

 

25. února 2023 odjela do nového domova Luna. Bydlet bude v domku v Roudném jako kočičí rozmazlovaný jedináček.

 

 

Pravděpodobně vyhozená tři tříměsíční koťata.

Očkovaná. Kastrace podmínkou.

 

 

 

20230113_100949.jpg

 

 

MERLIN

 

Ev. číslo 1/23

Přijatý 3.1.2023

Narozen cca říjen 2022

 

27. ledna 2023 odjel Merlin do nového domova. Bude bydlet v domku se zahrádkou v Týně s dalšími zvířecí kamarády.

 

Malého, trochu ušmudlaného kocourka jsme přijali od Městské policie v Týně. Kocourek se ráno bezprizorně pohyboval po náměstí v Týně a dožadoval se pozornosti.
Merlin je milé a hravé kotě, dosud dobře živené. Pokud se nepřihlásí majitel, budeme Merlinovi hledat nový domov nejlépe v domku se zahrádkou.
 
 
 

 

20221208_220643.jpg

 

 
ADÁMEK
 
 
 
Ev. číslo 41/22
Přijatý 8. prosince 2022
Narozen cca květen 2022
 
 
 
 
19. ledna 2023 odjel Adámek do nového domova. Zůstává v Týně, bydlet bude v domku se zahrádkou s dalšími zvířecími kamarády.
 
 
 
 
 
Mouratého kocourka jsme přijali od nálezce, který večer venčil pejska na sídlišti Hlinecká v Týně nad Vltavou. Kocourek byl velmi hladový, třásl se zimou a hlasitým mňoukáním se dožadoval pozornosti.
Adámek je velmi mazlivý a kontaktní kocourek, je čistotný, zvědavý, neposedný - zkrátka správný kočičí puberťák.
 
Očkovaný a kastrovaný.
 
 

 

oliver.jpg

 

OLIVER

 

 

Ev.číslo:  44/2022

Místo nálezů Větřní

pravděpodobně vyhozená tři tříměsíční koťata,

po zaléčení budou hledat nový domov

katreace podmínkou

 

 

Oliver odešel do nového domova. Bydlet bude v Hluboké nad Vltavou, v domku se zahradou. Čeká na něj pelíšek a kočičí kamarád.

 

 

b2.jpg

 

BARUŠKA

 

 

Ev. číslo 32/22

Přijata 31.10.2022

Narozena cca 2018-2019

kastrovaná

 

 

 

Do nového domova odjela 8. ledna 2023 jedna z nejvíce mazlivých kočiček a to Baruška. Bydlet bude v domku v obci Střížov, kde nahradí nedávno zemřelého kocourka adoptovaného také z našeho spolku.

 

 

Kočičku jsme přijali z obce nedaleko Dolního Bukovska. Kočička žila delší dobu u chalupy, na kterou však majitelka dojíždí nepravidelně a tak by přes zimu nebylo o kočičku postaráno.
Baruška je odčervená, vykastrovaná. Díky tomu začala přibírat, více se stará o kožíšek a stává se z ní krásná kočičí dáma.

Je velmi přítulná. S ostatními kočkami vychází dobře. Vhodná do bytu i domku se zahrádkou.

 

 

 
 

 

Portrét


Kontakt

Kočka v srdci zs

DORUČOVACÍ (box) ADRESA

Kočka v srdci z.s.
Zahradní 361
373 61 Hrdějovice

kockavsrdci@seznam.cz