Jdi na obsah Jdi na menu
 


KOČIČKY ČEKAJÍCÍ NA NOVÝ DOMOV

 

CHCETE NĚKTEROU Z NAŠICH KOČIČEK ADOPTOVAT A MÍT JI RÁDI?

NEBO CHCETE KOČIČKÁM V NAŠEM DEPOZITU POMOCI A DAROVAT JIM TŘEBA KRMENÍ?

PROSÍM  KONTAKTUJTE  NÁS  NA EMAILU:

kockavsrdci@seznam.cz

Pro více fotek klikněte na obrázek.

Najdete nás také na Facebooku

 

 
 

bertik-a-berticka-1.jpg

 

bab2.jpg

 
 
BERTÍK A BERTIČKA
 
 
Bertík ev. číslo 5/24
Bertička 4/24
koťata ze Bzí
 
 
Narozeni cca začátek května 2024
Přijati 14.6.2024
adopce není zatím možná
 
 
Dvě maličká koťata byla nalezena v obci Bzí u Dolního Bukovska. Pohybovala se na silnici v nepřehledné zatáčce. Děkujeme tímto nálezci za jejich záchranu.
Bertík je moc šikovný kotěcí kluk, maličko potřebuje ještě vymazlit, aby se nebál lidské ruky. Bertička, drouboučka černobílá kočička, neměla snadný začátek kočičího života. Nemá ocásek, pahýlek po ocásku je však zahojený, takže se nejedná o čerstvé zranění. Závažnějším problémem se ale zdá její třesení hlavičkou při jakémkoliv pohybu. Jestli se jedná o vrozenou vadu nebo je to "jen" následkem úrazu, zatím nevíme. Na silnici, kde byla koťata nalezena, Bertička nehybně seděla a její bráška jí hlídal, možná zde právě došlo k úrazu.
Oba jsou moc šikovní, chodí vzorně na záchůdek, pěkně baští. Pokud bude vše v pořádku, půjdou do adopce naočkováni, odčerveni a podmínkou adopce bude jejich pozdější kastrace. Budeme preferovat zájemce, kteří by si adoptovali oba společně.
 
 
 

Nachází se v depozitu spolku v Týně nad Vltavou.

kockavsrdci@seznam.cz

V případě zájmu o adopci volejte depozitní tetě

605 788 750  (mezi 17,00 - 19,00).

 

 

kostik.jpg

 

KOSTÍK

 

Ev. číslo 16/23

Narozen cca 2020 - 2021

Přijatý 9.12.2023, kastrovaný, očkovaný

 


Hodně vyhublého kocourka jsme přijali od zaměstnanců bezpečnostní agentury z areálu JETE.

 


Kostík je velmi klidný a hodný kocourek. S ostatními kočkami nemá problém. Je kontaktní, zvyklý na lidi, ale při prudkém pohybu se leká, proto pro něho hledáme spíše klidnou domácnost. Je to také vzorný strávník, chutná mu všechno a tak se nám z Kostíka stává pomalu maxi Kostík. Vhodným domovem by pro něho byl domek se zahrádkou, kde by se mohl v létě vyhřívat na sluníčku.

 

Nachází se v depozitu spolku v Týně nad Vltavou.

kockavsrdci@seznam.cz

V případě zájmu o adopci volejte depozitní tetě

605 788 750  (mezi 17,00 - 19,00).

 

 
 
palec.jpg
 
PALEC
 
 
Palce virtuálně adoptovala p. Alena Nekolová a přispívá mu 300 ,- Kč měsíčně. Děkujeme! heart
 
 
Ev. číslo 42/22
Narozen cca 2018
Přijatý 4.12.2021
kastrovaný
 
 
 
 
Velkého mouratého kocourka jsme přijali od paní z Bechyně. Kocourek se k ní přitoulal do chatové oblasti, zpočátku byl plachý, postupně však získal důvěru Paní se snažila dohledat majitele, nikomu v okolí však kocourek nechyběl.
Palec je velký mohutný kocour, který se z polodivokého kočičáka vymazlil na prvotřídního kočičího parťáka. S ostatními kočkami vychází dobře. Nejlepším domovem by pro něho byl domek se zahrádkou.
 
 
 
A proč se Palec jmenuje Palec? Při převzetí od nálezkyně vystresovaný kocour - v té době ještě zcela nekontaktní - utekl a při odchytu pokousal depozitní tetu do pravého palce. Následovala měsíční léčba ATB, bohužel se hybnost palce již nepodařilo obnovit. Kocourek měl původní jméno Pucík - podle jeho vzhledu, ale příhoda s palcem byla velmi živá a tak došlo k přejmenování na Palečka, nyní spíš na pětikilového Palce.
 
 

Nachází se v depozitu spolku v Týně nad Vltavou.

kockavsrdci@seznam.cz

V případě zájmu o adopci volejte depozitní tetě

605 788 750  (mezi 17,00 - 19,00).

 

 

ruzenka.jpg
 
 
RŮŽENKA
 
 
Růženku virtuálně adoptovala Oliver White a přispívá jí měsíčně 500,- Kč. ZeheartDĚKUJEME!
 
 
 
Ev. číslo 72/21
Narozena cca květen 2021
Přijata 10. října 2021
 
 
Růženka se narodila se svoji sestřičkou Maruškou venkovní plaché kočce ve Veselí nad Lužnicí. Majitelka zahrady, kde se kočička s koťaty zdržovala, zkontaktovala Městskou policii a ta následně náš spolek. Jelikož jsme byli v době oznámení naprosto plní, domluvili jsme se s oznamovatelkou, že poskytne kočce i prckům dočasný domov a jakmile to bude možné, umístíme je k nám do depozita. Kočičí mamka bude v nejbližší době vykastrována a zůstane nastálo u oznamovatelky, dvě kočičí slečny jsme po uvolnění místa přijali do depozita.
Růženka je zatím ještě stále hodně plachá. Lidem nedůvěřuje. S ostatními kočkami ale vychází dobře. Potřebuje dostatek času a zejména trpělivosti. Je čistotná. 

 
 

Nachází se v depozitu spolku v Týně nad Vltavou.

kockavsrdci@seznam.cz

V případě zájmu o adopci volejte depozitní tetě

605 788 750  (mezi 17,00 - 19,00).

 

 
jozka.jpg
 
JOŽKA
 
Jožku virtuálně adoptovala Monika Kalová a přispívá mu měsíčně 500 Kč. Ze heartDĚKUJEME!
 
Ev. číslo 58/21
Narozen cca 2016 - 2017
Přijatý 11. srpna 2021
kastrovaný, čipovaný
 
 
Kocourka jsme přijali od Městské policie z Písku. Byl nalezen v ulici V Oudolí. Na krku měl při příjmu antiparazitní obojek. Kocourek byl dle veterináře zřejmě po srážce autem, měl na těle několik pohmožděnin, byl celý bolavý. Nyní je již v pořádku. Původní majitel se dosud nepřihlásil.
Jožka je kontaktní a mazlivý kocour. Domníváme se, že žil převážně venku. Hledáme mu nový domov nejlépe v domku se zahrádkou.
 
 
 

Nachází se v depozitu spolku v Týně nad Vltavou.

kockavsrdci@seznam.cz

V případě zájmu o adopci volejte depozitní tetě

605 788 750  (mezi 17,00 - 19,00).

 

 

20220724_094618.jpg

 

HELENKA

 

Helenku virtuálně adoptovala paná Gita Mühlová a přispívá jí měsíčně 150,- Kč. ZeheartDĚKUJEME!

 

Ev. číslo 33/21

Narozena cca 2018-2019

V depozitu od 24. června 2021

 

Kočičku jsme přijali od Městské policie z Písku. Zřejmě ji srazilo auto. Po celém těle měla hematony, v moči krev a zadní pravou nožičku měla vykloubenou tak nešťastně, že ji čeká operace. Několik dní se téměř nehýbala. Byla v šoku, nejedla. Po několika dnech však přišla změna a nyní se každým dnem její stav zlepšuje.
Helenka je vzorný pacient a tak doufáme, že se brzy zotaví a po úspěšné operaci bude hledat ten nejlepší domov.
Operace, o které se uvažovalo, není v tuto chvíli nutná. Helenka je zdravá, pouze malinko napadá na pravou zadní nohu, ale nijak ji to neomezuje.
 
 

Nachází se v depozitu spolku v Týně nad Vltavou.

kockavsrdci@seznam.cz

V případě zájmu o adopci volejte depozitní tetě

605 788 750  (mezi 17,00 - 19,00).

 

 

denousek-2-2022--2-.jpg

 

DENNY

 

 

Dennyho virtuálně adoptovala Martina Havlátková a přispívá mu měsíčně 500 Kč. Ze heartDĚKUJEME!

 

 

(trvalý handicap – jednooký)

 

 

Ev. číslo 24/21

Narozen cca 2015

V depozitu od  9.5.2021

kastrovaný, očkovaný

 

 

Černého jednookého kocourka jsme přijali společně s kočičkou Sally a kocourkem Freddym z nevyhovujících podmínek z obce nedaleko Blatné.

Dennýsek byl stejně jako jeho dva kočičí kamarádi při příjmu podvyživený, měl blechy, všenky, ušní svrab. Byla mu odebrána krev, všechny hodnoty byly naštěstí v pořádku.  Postupně se jeho stav zlepšoval a tak mohl být vykastrovaný a naočkovaný. Dennýsek je hodně opatrný a lekavý kocourek, při jakékoliv změně potřebuje dostatek času na přivyknutí.

2/2022  Denoušek je černé zlatíčko s bílým znakem pod krkem a na bříšku :). Je to dobračisko. V kočičí partě zcela nekonfliktní. Není dominantní, spíše rozvážný, má rád svůj klídek, rád papá a rád spí, na kočičí hrátky moc není, ale k ostatním kotíkům  je kamarádský a přítomnost ostatních kočiček vítá (když je sám, více se bojí lidí). Vhodný jako parťák ke klidné kočičce či klidnému kocourkovi. Musí se na něho pomalu, pak je to mazlíček a vděčníček.

Vhodný spíše do domku se zahrádkou či malým dvorkem (umí používat kočičí dvířka). Většinu času tráví doma v bezpečí, ale je rád, když si může občas večer obejít i menší venkovní rajon, nebo se na hodinku vyvalit na odpolední letní sluníčko.

 

 

Nachází se v depozitu spolku ve Vitíně.

kockavsrdci@seznam.cz

V případě zájmu o adopci volejte depozitní tetě

775 061 550  (mezi 16,00 - 18,00). 

 

 

salynka-2-2022--4-.jpg

 

SALLY

 

Ev. číslo 23/21

V depozitu od: 9. května 2021

Narozena cca 2020

Kastrovaná, očkovaná

 

Drobnou kočičku  jsme přijali společně s dalšími dvěma kocoury z nevyhovujících podmínek z obce nedaleko Blatné.

Sallynka vážila při příjmu pouhých 1,8 kg!!! Všenky, blechy, ušní svrab, velká podvýživa, vylysaná srst zejména na bocích - to vše byla Sally při příjmu. Museli jsme počkat až trochu přibere, abychom ji mohli nechat vykastrovat. 

2/2022  Salča je "prťavoučká" a  tlusťoučká kočičí                holčička :) s velmi jemnou, malinko delší srstí. (asi "fon" v genech) Je zdravá, vitální, roztomilá, trošku zvědavá, velmi společenská (moc ráda pozoruje veškeré dění v domácnosti), moc ráda si hraje, naprosto čistotná. Miluje papání (není divu po tom, co si prožila),  miluje chování na klíně (můžete u toho háčkovat nebo si číst, ona u Vás bude jenom spinkat).  Je velice důvěřivá a hodná, ale umí si najít své místo v kočičí partě - otloukat se nenechá.  Preferuje pobyt doma, tedy vhodná i do bytu, ale ne jako jedináček. Kamarád na hraní by jí moc chyběl.

Pozor: Salinka je vítací kočička. Nebojí se psů - musí se na to dávat pozor!

 

 Mazlinka, mrkněte na video:

 

 

Nachází se v depozitu spolku ve Vitíně 130.

kockavsrdci@seznam.cz

V případě zájmu o adopci volejte depozitní tetě

775 061 550  (mezi 16,00 - 18,00).

 
 

 

m.jpg

 

MARTÍNEK

 

Martínka virtuálně adoptoval strejda Luděk a přispívá mu 500 Kč měsíčně. DĚKUJEME!


Ev. číslo: 22/20

Narozen: asi 2018
V depozitu od: 21. června 2020


Bílomourovatého kocourka krmila přes rok paní v oblasti Tábor - Klokoty. Prozatím je hodně plachý. V depozitu se zatím rozkoukává a schovává se, ale depozitní teta to rozhodně nevzdává a bude se snažit ho ochočit.
Kocourek je kastrovaný.

Aktualizace září 2020: Martínek se s lidmi těžko kamarádí, proto bude vhodný spíš do domku se zahrádkou, venku je ve svém živlu, ale teplým pelíškem a dobrou baštou nepohrdne, ale lidský kontakt mu není příjemný.

 

Nachází se v pomocném depozitu spolku v Čími.

kockavsrdci@seznam.cz

V případě zájmu o adopci volejte depozitní tetě

731 149 328  (mezi 16,00 - 18,00).

 

 

kulisek.jpg

 

KULÍŠEK

 

 

Kulíška virtuálně adoptovala paní Jana Slavíková a posílá mu 300,- Kč měsíčně. DĚKUJEMEheart

 


Ev. číslo: 9/20

Narozen: cca září 2019

V depozitu od: 26. března 2020

Velmi plachého kocourka jsme odchytili na sídlišti Hlinky v Týně nad Vltavou na základě upozornění místních "kočkomilových" obyvatel. Kocourek nepřišel několik dní na jídlo a když se náhle objevil, měl amputovaný téměř celý ocásek, byl velmi vyhublý a měl zranění na pravém boku. Můžeme se pouze domnívat, jakým způsobem o ocásek přišel ?
O tom můžeme pouze spekulovat, důležité však je, že kocourek těžká zranění zvládl a budeme doufat, že se jeho stav bude i nadále jen zlepšovat.
Kulíšek je odčervený, kastrovaný, čistotný, zatím je však velmi plachý a lidem vůbec nevěří. Léčba ještě není u konce, čeká nás další čistění rány, které je prováděno v celkové anestezii. Kulíšek je bojovník a tak doufáme, že vše zvládne.

Aktualizace 11. června 2020: Kulíšek se zotavuje, rána se hojí krásně, chutná mu. Zatim se ale moc nekamarádí...

 

Nachází se v depozitu spolku v Týně nad Vltavou.

kockavsrdci@seznam.cz

V případě zájmu o adopci volejte depozitní tetě

605 788 750   (mezi 17,00 - 19,00).  

 

 

 
 

 

Portrét


Kontakt

Kočka v srdci zs

DORUČOVACÍ (box) ADRESA

Kočka v srdci z.s.
Zahradní 361
373 61 Hrdějovice

kockavsrdci@seznam.cz