Jdi na obsah Jdi na menu
 


DEJTE JIM ČAS

18. 1. 2012

DEJTE JIM ČAS

Jak zvíře myslí - Představte si
JAK ZVÍŘE MYSLÍ
 Představte si, že se ocitnete v jiné galaxii, na jiné planetě a SÁM. Netušíte, jak a proč jste se sem dostali, cestou jste slyšeli jen šílenej randál a neznámý jazyk obrovských, atypických mimozemšťanů.
Nyní se koukáte kolem sebe, příroda je tady podobná, cítíte některé známé vůně, ale jste obklopen předměty o kterých nemáte ponětí k čemu a komu slouží, chce se Vám na záchod a nevíte kam a máte žízeň a strach = to je zvíře první den u Vás doma!!!! Navíc mládě je najednou bez mámy a sourozenců a nemá žádnou životní zkušennost, naopak zvíře stařík, který byl zvyklý na nějaký způsob života byl znenadání "vhozen" do cizího prostředí, je zmatený, má strach a možná ho i bolí zub......mějte trpělivost.
Co NEMŮŽE zvíře vědět!
Př.1.....že Váš zlatý řetízek s přívěškem po babičce je velmi vzácný a je to památka. Pro kočku to bude hýbající se předmět, který navíc "hází světýlka" a zajímavě studí.Bude si s ním hrát ne proto aby Vás naštvala, ale pouze a jen proto, ŽE JE K DISPOZICI V JEJÍM TERITORIU!
Př.2......štěně nemůže vědět, že Vaše tenisky jsou značkové, drahé boty, ale je to pro ně předmět, který si z nepochopitelných důvodů nasazujete na tlapy, čímž je tento předmět prosicen VAŠÍ vůní, takže je to nejmilejší hračka.
Těmto nedorozuměním může zabránit pouze člověk,(nikoli trestem) člověk zodpovědný a myslící, cítící.(volte alternativní možnosti, třeba ukliďte boty do uzaviratelného botníku :))
 
ZVÍŘE JE ŽIVÉ!!
tj. cítí bolest STEJNĚ jako Vy! Kdo chce dát ránu,ať vyzkouší nejprve sám na sobě....Zvíře je živé, takže ANO: žere, mlaská, prdí, čůrá a vyprazdňuje a možná má i zdravotní problémy, takže zrovna nemá náladu - stejně jako my!!!
Ale taky - zvíře Vás nespočetně krát rozesměje, potěší, pomazlí a mnohonásobně Vám vrátí Vaší veškerou péči!!!!
Zvíře není zboží - buď ho milujete se vším, co to přináší v opačném případě si prosím zvíře nepořizujte.
MILUJTE JE ZA JEJICH PODMÍNEK, ONI VÁS TAKÉ MILUJÍ TAKOVÍ, JACÍ JSTE!!!!
Neřeknou "budu tě milovat jenom když se mnou budeš spát u dveří do kuchyně a před tím se pořádně vyválíš v nějakém kvalitním bahně". Milují Vás i když spíte v posteli a voníte JIM NEVONÍCÍM parfémem.
- zastavte se
- přemýšlejte, čtěte, mluvte (ptejte se) o zvířeti, které chcete
- buďte trpělivý
- pozorujte sebe i zvíře
- vnímejte sebe i zvíře
- buďte šťastní
- buďte SPOLU ŠŤASTNÍ
 
 
 
 
 

 

 
 

 

Portrét


Kontakt

Kočka v srdci zs

DORUČOVACÍ (box) ADRESA

Kočka v srdci z.s.
Zahradní 361
373 61 Hrdějovice

kockavsrdci@seznam.cz