Jdi na obsah Jdi na menu
 


CO DĚLAT PŘI ZTRÁTĚ ZVÍŘETE

5. 5. 2016

CO DĚLAT, KDYŽ SE VÁM ZTRATÍ ZVÍŘÁTKO!

  1. Než začnete inzerovat ztrátu zvířátka!!!!
  • Projděte DŮKLADNĚ zahradu, nejbližší okolí atd., volejte a také POSLOUCHEJTE odezvu! Vaše zvíře může být někde zavřené (obzvláště mláďata!!!)  nebo zraněné a může naříkat, když uslyší Váš hlas, bude reagovat (dílna, kůlna), mohlo někam spadnout a nemůže ven apod. (jáma, plot aj.) Pozn:  nejlepší čas hledání KOČKY je z večera (neruší okolní zvuky a je to čas, kdy jsou kočky nejvíce aktivní!) 
  • Pokud bydlíte v blízkosti silnice, kolejí, stavby apod., projděte i toto, je to velice smutné, ale mnoho zvířat je zraněných i usmrcených právě na silnicích sad. Je vhodné zeptat se sousedů, zda nepoužívali v poslední době např. jed na hlodavce aj. frown
  • Pokud máte nekastrovaného kocoura,  nedivte se, protože nekastrovaný kocour má radiaci až 10 km a to nejen v době říje sad.
  1. Inzerujte na internetu ztrátu zvířete!
  • Nejlépe s fotkou, informace KDY se zvíře ztratilo, KDE (vložení inzerátu vybírejte podle Vašeho reginu!!!, popř. jiné informace, které považujete za důležité (zvíře slyší na jméno, zvíře je zraněné, plaché, nemocné, podezření na odcizení např. u chovných zvířat apod.= v tomto případě volte celostátní inzerci, zvláštní znamení zvířete, okolnosti jak se zvíře ztratilo aj.) Nezapomeňte na kontakt na Vás!!

 Např. zde: http://www.psidetektiv.cz/ztracena-zvirata/?kraj=2&okres=1

   Nebo:   http://www.psidetektiv.cz/ztracena-zvirata/

   Hledat útulky lze např. zde: http://www.pesos.cz/utulky/

   Nebo: http://www.kocky-online.cz/jportal/utulek.phtml

  1. Další možnosti zveřejnění ztráty zvířete

-  Lze tisknout letáky s fotkou zvířete a roznést po okolí (prodejna potravin se svolením majitele prodejny!, zeptat se sousedů a ukázat foto, leták můžete dát na veterinu apod.)

-  oslovte útulky a depozita ve Vašem regionu, zda neměli příjem  – může to být právě Vaše zvíře! (Nejlépe zaslat informace mailem, mnoho depozit a útulků zveřejní Vaše informace na svých webech nebo FB)

- inzerujte v novinách.

 

NEVZDÁVEJTE TO, MNOHO ZVÍŘAT SE NAŠLO I PO MNOHA MĚSÍCÍCH!!!!enlightened

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

Portrét


Kontakt

Kočka v srdci zs

DORUČOVACÍ (box) ADRESA

Kočka v srdci z.s.
Zahradní 361
373 61 Hrdějovice

kockavsrdci@seznam.cz